Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Adana'ya düz savcı olarak atanan İlhan Cihaner için Erzincan'da sazlı sözlü veda gecesi düzenlendi.

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner için Park Masal Düğün Salonu'nda Atatürkçü Düşünce Derneği Erzincan Şubesi'nin organizasyonu ile veda gecesi düzenlendi. Veda gecesinde davetliler sazlı sözlü müzikler eşliğinde eğlenirken, İlhan Cihaner ve eşi Muteber Cihaner, davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Halayların çekildiği gecede, davetliler ve Cihaner ailesi gönüllerince eğlendi.

HSKY'nın kararnamesi doğrultusunda Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana'ya düz savcı olarak atanan İlhan Cihaner, görevini 22 Kasım 2010 tarihinde Başsavcı Mehmet Şafak'a devir etmişti. İlhan Cihaner'in Erzincan'daki görevini tamamlamasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Erzincan Şubesi, veda gecesi düzenlendi.

Geceye; Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Baydaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Coşkun Yılmaz, Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Hasan Çiçek, Ulalar Belediye Başkanı Yaşar Kaya, Geçit Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, Çağlayan Belediye Başkanı Çetin Çay ve çok sayıda davetli katıldı.
Veda gecesinde salona ayakta alkışlar ile giren Cihaner ailesi, uzun süre alkışlandı. İlhan Cihaner için hazırlanan tanıtım filmde, bazı davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.
Gecede konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Baydaş, Cihaner'in Erzincan'dan ayrılıyor olmasından derin üzüntü duyduklarını belirterek, Cihaner'e yeni görevinden başarılar diledi.

CİHANER'DEN DAVETLİLERE MESAJ

Veda konuşması yapan İlhan Cihaner ise, sözlerine bir düşünürün, 'Yönetimlerin, devletlerin en kötüsü, masum insanların, suçsuz insanların korktuğu yönetimlerdir' sözü ile başlayarak, şunları söyledi:

"Maalesef ülkemiz böyle bir süreç yaşıyor ve bu sürecin birçok mağduru da bu salonda. Gönül isterdi ki bu birlik ve beraberlik ortama daha uygun daha güzel olaylar nedeniyle gerçekleşmiş olsaydı. Özellikle sizlerin bilin diye bir isteğim olacak. Anlaşılıyor ki uzantıları maalesef ki devlete, insanların haklarını, hukuklarını korumakla görevli olan bir takım kamu görevlilerine uzanan karanlık odakların hedef seçtiği bir yer Erzincan. Oysa Erzincan, binlerce yıldır birlikte yaşama kültürün, demokrasinin hoşgörünün beşiği olan bir il Erzincan. Onun için her türlü oyuna, karanlık plana dikkat etmenize ve birlik beraberliğinizi devam ettirmenizi istiyorum. Oyunların oynanma ihtimali var, ben Erzincanlı dostlarıma Erzincanlılara hepinizi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Biz çok sık görev yeri değiştiriyoruz. Bu tür geceler yaşarız ama bu biraz daha farklı. Hiç birinizi unutmayacağım. Salonu dolduran bu kadar cesur yüreğe gönül dolusu teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından davetliler Taner Özdemir'in söylediği şarkılar ile halay çekti. Muteber Cihaner de halaya eşlik etti. Davetlilerin İlhan Cihaner'e büyük ilgi gösterdi.

Öte yandan, salı günü Erzincan'dan ayrılacak olan Savcı İlhan Cihaner için Atatürkçü Düşünce Derneği Erzincan Şubesi'nin organizasyonu ile uğurlama töreni yapılacak.









Cihan