Antalya Barosu'na bağlı, evli ve bir çocuk babası avukat Mehmet Özgür Özkan'a 2 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Tedaviye alınan Özkan'ın sağlığına kavuşması için uygun ilik aranmaya başlandı. Almanya'da Frankfurt İlik Bankası'nda uygun donörden ilik bulundu. Prosedür nedeniyle ilik Antalya'ya getirilemedi.

Bunun üzerine Özkan'ın meslektaşları, kemik iliğinin bulunabilmesi için Antalya Adliyesi'nde stant açtı. Kampanyaya Antalya Kan Gönüllüleri ile Antalya Yardım Gönüllüleri de destek verdi. Meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen ilik bulunamadı.

Yaklaşık 2 yıldır tedavi gören avukat Mehmet Özgür Özkan, bugün hastanede yaşamını yitirdi. Özkan'ın cenazesi Antalya Barosu'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Burdur'da toprağa verilecek.

BARODA TÖREN

Antalya'da yaklaşık 2 yıldır lösemi tedavisi görürken bugün yaşamını yitiren avukat Mehmet Özgür Özkan için vasiyeti üzerine Antalya Barosu'nda tören düzenlendi. Barohan'a getirilen Özkan'ın tabutunun üzerine meslektaşları tarafından avukatlık cübbesi konuldu. Törende konuşan Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, "Çaresiz bir derde kurban verdik. Öncelikle ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Hepimiz onun için çok mücadele ettik. Ama sevindirici haberi alamadık. Bu süreçte ailesi, dostları birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Onu hep birlikte mücadele ettiğimiz değerli arkadaşımız olarak hatırlayacağız. Hakkımız sonuna kadar helal olsun" dedi.

Avukat Engin Akbaba ise 2 yıldır tedavi gören Mehmet Özgür Özkan'ın vasiyeti üzerine baroda tören düzenlediklerini vurguladı. Konuşmalardan sonra dua okuyan meslektaşları, Özkan'ın cenazesini nakil aracına taşıdı. Törende gözyaşı döken avukatlar, cenaze aracını alkışlarla uğurladı. Mehmet Özgür Özkan'ın cenazesi yarın memleketi Burdur'un Karamanlı İlçesi Mürseller Köyü'nde toprağa verilecek.