İzmir Barosu’nun, Cumhuriyetimizin ilk kadın avukatı olan Süreyya Ağaoğlu adına bir hatıra ormanı oluşturmak üzere başlattığı kampanya doğrultusunda ilk fidanlar İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muammer Erçoban, meslektaşlarımız ile stajyer avukatların katılımıyla toprakla buluştu.

Ağaçlandırma sonrası konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, ağaçlandırma yapılacak alanın Havaalanı’nın sıfır noktasına yakın bir bölge olması sebebiyle, uçakla yapılacak her seyahatte görme imkanı olduğunu, yıllar sonra bu bölge yeşillendiğinde İzmir Barosu olarak bununla gurur duyacaklarını ifade etti. Türkiye’nin birçok yerinde ağaçlandırma yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, “umarım bizim bu girişimimiz diğer barolarımıza da örnek olur ve her baro kendi bölgesinde bu tip ağaçlandırma kampanyaları düzenler” dedi. Av. Aydın Özcan konuşmasında İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu’nda gönüllü olarak çalışan meslektaşlarımıza ve stajyer avukatlar ile verdiği destekten ötürü Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Uzun yıllar orman bölge müdürü olarak çalışan, şu anda ise İzmir Barosu’na kayıtlı avukat olan Av. Abdülkadir Özdemir ise, orman sevgisinin herkesin gönlünde olan bir sevgi olmasına karşın ormanların her geçen gün rant paylaşımlarına alet edilerek yok edildiğini söyledi. HES’ler, RES’ler, taş ocakları, maden ocakları, gibi olumsuz koşulların Türkiye’nin orman varlığını giderek yok ettiğini ifade eden Av. Abdülkadir Özdemir, buralardan elde edilecek gelirlerin onlarca katıyla bile yok edilen ormanlık alanları geriye getirmenin mümkün olmadığını söyledi.  Özdemir, “biz hukukçulara düşen başlıca görev bu yanlışlara karşı kararlı bir mücadele yürütmektir” dedi.