İsveç’in Jönköping kentinde düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası’na Türk MilliTakımı’nda yer alan Şanlıurfalı 20 yaşındaki Yıldırım Oğuz, şampiyon oldu.

Uluslararası Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen Muay Thai DünyaŞampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nda yer alan Yıldırım Oğuz, müsabakalarda mutlu sona ulaştı. Haliliye Belediyesi sporcusu Oğuz’un bu başarısı Şanlıurfa’da heyecan yarattı. Daha önce de Samsun’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda ikinciliği bulunan Oğuz, 15 yaşından bu yana Muay Thai sporunu yaptığını ifade etti.



İNŞAATTAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA
İsveç’ten Şanlıurfa’ya dünya şampiyonu olarak dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Oğuz, her gün ortalama 5-6 saat antrenman yaptığını söyledi. 5 yıl içerisinde üst üste başarılara imza atan Oğuz, söyle konuştu:

“Ben bu spora başlamadan önce inşatlarda yevmiye ile çalışan bir işçiydim. Dövüş sporlarına ilgim vardı. Burada hocalarım benimle çok iyi ilgilendi. Türkiye’de düzenlenen birçok müsabakaya katılarak, derece elde ettim. İnşaatlarda çalışırken hep bir gün dünya şampiyonu olacağımı hayal ediyordum. Bugün dünya şampiyonuyum, hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. Benden sonra gelecek gençler de çok çalışıp dünya şampiyonu olabilir. Yeterki insan istesin, başaramayacağı hiçbir şey yoktur.”

(Sözcü)