İstanbul'da öğrenciler bugün okulların tatil olmasına sevinirken bir yandan da yarın ne olacağını merak ediyor. 07 Ocak Çarşamba gününün tatil olup olmadığı belli olmadı. 7 Ocak Çarşamba günü okulların tatil olması hakkındaki kararın akşam saatlerinde verileceği düşünülüyor.

İSTANBUL'DA KAR YARIN DA YAĞACAK MI?

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse,  İstanbul'da Üsküdar, Kısıklı ve Çamlıca Tepesi'nde kar yağışının devam ettiğini,  Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de yağışın  başladığını söyledi.

Köse, kentte soğuk havanın dün  itibarıyla etkili olduğunu, kar yağışının Anadolu Yakası'nda Pendik, Sultanbeyli,  Şile, Beykoz ve köylerinde, Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Hadımköy, Büyükçekmece  ve Sarıyer'de etkisini gösterdiğini ifade etti.

BUGÜN ÖĞLE İLE AKŞAM SAATLERİ ARASINA DİKKAT

Bugün öğle ile akşam saatleri arasında İstanbul'un büyük bölümünde kar  yağışının etkili olacağını vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

"Yağıştan, Silivri'nin batısında kalan kesim ve Trakya kesimi  etkilenmeyecek. Kar, Büyükçekmece ve doğusunda kalan kısımda görülecek. Hava çok  soğuk olduğu için düşen her damla kar olacak. Yağışın bugün öğle ve akşam  saatleri arasında olmasını bekliyoruz. Zaten şu an Üsküdar'da, Kısıklı'da,  Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı devam ediyor. Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy,  Beylikdüzü ve Başakşehir'de de başladı. Anadolu Yakası'nın Pendik Sultanbeyli,  Şile ve Beykoz'un köylerinde 3-8 santimetre, Avrupa'da Arnavutköy, Hadımköy ve  Büyükçekmece'de 3 santimetre, Sarıyer'de de 2 santimetre kar örtüsü var. Şehrin  merkezindeki insanlarımız öğleden sonra kara kavuşacak."

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre,  sabah saatlerinde kentin belli kesimlerinde başlayan kar yağışı, öğleden sonra  etkisini artıracak.

Şehrin büyük bölümünü etkileyecek yağışın, kuvvetli poyrazla birlikte  tipi şeklinde görülebileceği vurgulanırken, sıcaklığın da 3 derece civarında  olacağı aktarıldı.

Ayrıca, kuvvetli poyraz nedeniyle buzlanmanın yaşanabileceğine işaret  edilerek, sürücülerin dikkatli olması istendi. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da meteorolojinin günlerdir uyardığı kar yağışı henüz gelmedi. Megakentte ilk yapılan açıklamada dün 16:00-17:00 arasında kar yağışının beklendiği duyurulmuştu. Ancak, bu saatler arası kar yağışı başlamadı. İstanbul'da akşam ve gece saatlerinde ise kısa süreli ve bölgesel yağışlar görüldü. Okulların kar nedeniyle tatil edildiği kentte yoğun yağışın olmaması sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.  İstanbul'da son tahminlere göre kar yağışı öğleden sonra ve akşam saatlerinde artarak sürecek. İşte Twitter'da yapılan bazı yorumlar:

BU ÖNERİLERE DİKKAT

Valilik açıklamasında, kar yağışı nedeniyle vatandaşlar da uyarılarak, şöyle denildi:


"Kar yağışı, don ve buzlanmanın ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle halkımızın günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için, aşağıdaki tedbirlerin uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır.

Kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde;

-Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları,

-Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,

-Olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması,

-Acil yardım araçlarının, engellenmeden rahatça seyr-ü seferlerinin yapılabilmesi için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergâhları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları,

-Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olmaları,

-Elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması,

-Görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma yönünde destekleyici anlayışla; site, apartman ve işyeri sorumlu yönetici ve sahiplerinin mevcut alanlarını, giriş ve çıkış yollarını kar ve buzdan temizlemeleri..."