İSTANBUL - Beşiktaş'taki Şair Nedim İlk ve Orta Okulu Müdürü Nadir Ünal ve beraberindeki 10 öğrenciyi makamında kabul eden Vali Mutlu, öğrencilerin bayramını kutladı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenerek, isimlerini, sınıflarını ve okullarını soran Vali Mutlu, bugünün çocukların bayramı olduğunu belirterek, son günlerde yağmurlu olan havanın, bugün bayram gününe yakışır şekilde güneşli ve pırıl pırıl olduğunu söyledi.

Öğrencilerin 4. sınıfa gittiklerini söylemesi üzerine, kendisinin en çok 4 ve 5. sınıflarda okumayı sevdiğini dile getiren Mutlu, çocuklara okula nasıl gelip gittiklerini sordu.

Çocukların cevapları üzerine esprili yanıtlar veren ve onların okullarına dair sorular soran Vali Mutlu, kendi okuduğu okullardan bahsetti.

Mutlu, temsili olarak makamına oturacak Defne Turan'a, "Bugün İstanbul'un yönetimi sana ait. İnşallah huzurlu bir yönetim olur" dedi. Turan ise beraberinde gelen 9 arkadaşının kendisine yardımcı olacağını ve kenti birlikte yöneteceklerini söyledi.

Çocuklar, Vali Mutlu'nun, "İstanbul'un en çok nesini seviyorsunuz?" sorusuna, "alışverişini, tarihi mekanlarını ve müzelerini" yanıtını verdi.

İSTANBUL'A BAYAN VALİ
Öğrencilerle sohbet ettikten sonra koltuğunu temsili olarak Defne Turan'a teslim eden Vali Mutlu, "Şu anda İstanbul'u bayan bir vali yönetiyor" dedi.

Mutlu, İstanbul'a vali olduğundan bu yana kendisine, "İstanbul'a vali olmak nasıl bir duygu?" sorusunun sorulduğunu belirterek, aynı soruyu Turan'a yöneltti. Turan ise "heyecanlı" yanıtını verdi.

Basın mensupları da temsili valiye çeşitli sorular yöneltti. Bir gazetecinin, "Duygularınız nasıl, neler hissediyorsunuz?" sorusu üzerine Turan, "Çok mutluyum. Bugün çocukların bayramı. Gösterilerimiz olacak" dedi.

"O koltukta neler yapmak istersiniz?" sorusuna karşılık ise Turan, "İstanbul'u iyi ve adaletli bir şekilde yönetmek isterim" ifadesini kullandı.

Vali Mutlu, yeni valinin öğrencilerin durumunu çok iyi bildiğini ve eğitimle ilgili yeni planları olduğunu, öğrencilere yeni okullar yapmak isteyebileceğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Gerçi çok iyi çalışıyorsunuz. Size de o manada özellikle ifade edeyim, şu anda Valilik, İl Özel İdaresi olarak farklı kurumların da desteğiyle 7 bin 800 tane derslik yapıyorsunuz İstanbul'da. Bu, İstanbul'un tarihinde en büyük derslik hamlesi. Dolayısıyla şu andaki performansınız, öğrencilerimize, sevgili gençlerimize yönelik yapmış olduğunuz yatırımlar oldukça güçlü. Ancak tabii ki daha fazlasına ihtiyaç var sayın Valim. Mutlaka siz de bunun üzerine çıkabilmek için çaba sarf edeceksiniz. Eğitim her zaman bir numaralı konu."

"KURALLARA UYMAYANLAR YÜZÜNDEN SORUN ÇIKIYOR"
"Sizce İstanbul'un en büyük sorunu ne?" sorusuna karşılık, temsili vali Turan, "İnsanların kurallara uymaması" karşılığını verdi.

Bu cevap üzerine Vali Mutlu, bu sorunun hallolması halinde bütün meselelerin ortadan kalkacağını vurgulayarak, karşılıklı saygı ve içten sevgiyle, herkesin kurallara riayet etmesiyle problem kalmayacağını dile getirdi. Vali Mutlu, 14 milyon İstanbullu'nun şehri hep beraber yönettiğini sözlerine ekledi.

Defne Turan, "Vali Mutlu'yu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, Mutlu'nun İstanbul'u çok iyi yönettiğini ve adil bir vali olduğunu ancak kurallara uymayan insanlar yüzünden sorunlar yaşanabildiğini ifade etti.

Mutlu, daha sonra diğer öğrencileri de masasına çağırarak toplu fotoğraf çektirdi.

Vali Mutlu, etkinlik öncesinde bayramını kutladığı gazetecilere, etkinlik sonrası çikolata dağıttı.


AA