Rusya

Birinci örneğimiz Rusya’dan. Rusya da arabanızın kirli olması suç olarak sayılmaktadır. Hatta plakanızın görülmeyecek kadar kirli olması ehliyetinize bir süre el konulmasına neden olabilir. Bu nedenle arabanızı her zaman temiz tutmak zorundasınız.

Güney Afrika

Özellikle dünyaca ünlü safari eğlenceleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Güney Afrika ‘da, araçların hayvan sürülerine ve çobanlarına yol vermesi bu ülkede bir trafik kuralı olarak geçmektedir. Yol vermediğinizde her an bir trafik polisi tarafından durdurulabilir ve yüklü bir cezaya çarptırılabilirsiniz.

Bulgaristan

Yangın söndürücü, kırmızı üçgen reflektör, ışığı yansıtan yelek ve ilk yardım çantası Bulgaristan ‘da ki sürücülerin arabalarında bulundurması gerek. Böylece olası bir yangın durumunda sürücülerin yardım istemesi ve yangına müdahale edebilmesi mümkün.

İsviçre

Rusya ‘da uzun yıllar yaşayan biri eğer bir gün İsviçre ‘ye taşınırsa muhtemelen başı trafik polisleri ile belaya girecektir. Rusya ‘da yasak olan arabanın kirli olması, İsviçre ‘de pekte o şekilde değil. Toplumsal huzuru ön planda bulunduran İsviçre pazar günleri gürültü kirliliğini önlemek amacıyla araba yıkamayı yasaklamış durumda.

Japonya

Dünyanın en çok yağmur ülkelerinden biri olan Japonya ‘da araba kullanmak sandığınız kadar kolay değil. Japonya da sürücülerin yağmurlu günlerde normalden daha dikkatli araba kullanmak zorunda çünkü eğer bir yayaya su sıçratırsanız suç işlemiş sayılıyorsunuz.

Finlandiya

Kuzey Avrupa ülkeleri ile ülkemiz arasında özellikle telif hakları konusunda çok büyük farklılıkların bulunduğunu açıkça ifade edebiliriz. Bir taksi yolculuğu sırasında radyo dinlemek taksicilerin yıllık yaklaşık 85 liralık telif hakkı ödemesine sebep olmaktadır. Bu sebeple çoğu taksi şoförlerinin radyoyu açmadığını söyleyebiliriz.

Sırbistan

Bulgaristan da olduğu gibi güvenlik amacıyla sürücülerin römork bağlantısı ve 3 metre ip bulundurması bir trafik kuralı olarak sayılmakta. Ayrıca bunlara ek olarak parlak ceket, reflektör ve ilk yardım çantası yanınızda olaması gerekenlerden.

Tayland

Tayland ‘a eğer turistik bir gezi için gidecekseniz sıcak günleri tercih etmemenizde fayda var. Keza bu ülkede aracınızı üstsüz olarak kullanmak yasalara aykırı bir durum olarak görünüyor. Üzerinizde mutlaka gömlek veya tişört bulunmak zorunda.

İspanya

Özellikle göz doktorlarını ve gözlükçüleri sevindiren bir trafik kuralı İspanya ‘da uygulanıyor. Eğer araba kullanırken gözlük veya lens kullanıyorsanız, arabada mutlaka bir yedeğinin bulunması bu ülkede zorunlu olarak tutulmakta.

Filipinler

Trafikteki yoğunluğu ve düzeni ayarlamak adına yapılmış ilginç bir yasa bulunuyor. Plakanın sonu 1 veya 2 ile bitiyorsa pazartesi günleri trafiğe çıkış izniniz bulunmuyor. 3 veya 4 ile bitiyorsa bu kural salı günü için, 5 veya 6 ile bitiyorsa da çarşamba günü için geçerli. Filipinler ‘de uygulanan trafik kuralının en ilginci olduğunu söyleyebiliriz.

Yukarıda hazırlamış olduğumuz En İlginç Trafik Kuralları listesi dışında, sizlerin de “şu trafik kuralı da gerçekten çok ilginç” dediğiniz trafik kurallarını da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

(Kaynak: Microdestek)