İZMİR - Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İzmir sahillerinde, şişirilerek denize bırakılan balonlara havalı tabanca ve tüfekle atış yapılmasının hem çeşitli yaralanmalara neden olduğu hem de atılan saçmalar ve patlatılan balonların denizi kirlettiği belirtildi.

Vali Cahit Kıraç imzasıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve kaymakamlıklara dağıtımı yapılan kararda, “İlimiz sınırları içinde sahil kenarlarındaki açık alanlarda şişirilerek iple bağlamak suretiyle deniz yüzeyine bırakılan balonlara atış yaptırılması ve yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir” denildi.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve 66. maddeleri gereğince söz konusu kararın alındığı, karara uymayanlar hakkında ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.

KÜÇÜK ELİF ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ
Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, anneannesi, dedesi ve kardeşiyle yürüyen 8 yaşındaki Sudenaz Altun, deniz kıyısındaki balonlara havalı tüfekle ateş eden 19 yaşındaki M.C. tarafından sırtından vurulmuştu.

8 Temmuz’da meydana gelen benzer bir olayda ise, ilköğretim 2’inci sınıf öğrencisi Elif Çakıcı, havalı tüfekten çıkan saçmayla vurulmuş, saçmanın küçük kızın akciğerini delip kalp zarına saplandığı tespit edilmişti.



AA