Arif Doğan'ın avukatı Coşkun Atılgan müvekkilinin hayatını kaybettiğini, uzun süredir hastanede ve evde devam eden bir tedavi süreci olduğunu belirtti. Avukat Atılgan, müvekkili Arif Doğan'ın kalp yetmezliği, şeker ve solunum yetmezliği gibi bir çok rahatsızlığı olduğunu ifade etti. Arif Doğan, yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzce'de toprağa verilecek.

SON SAVUNMASINDA, 'BENİ BURADA YARGILAMAKLA ZATEN ÖLDÜRDÜNÜZ' DEMİŞTİ

Arif Doğan son savunmasında şunları söylemişti: Ben Ergenekon'u bilmem. Ergenekon'u tanımıyorum. Ergenekon iddianamesini okuma lüzumu bile hissetmedim. Bana 'Ergenekoncu' dediler. Bilmediğim şeyleri bana layık gördüler. Ben JİTEM'ciyim, JİTEM'i kurdum. 21 yıl dağlarda çarpıştım. Benim cezam bu mu? Vatanı sevmem mi? PKK'li olmamam mı?  21 yıl eşime kocalık edemedim, kızıma babalık edemedim. Beni burada yargılamakla zaten öldürdünüz. Ben buraya savunma yapmaya gelmedim. Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben suçlu değilim. Elinizi ayağınızı öpeyim asın beni.

Arif Doğan, "Örgüt üyesi olmak" ve  "Yasaklanan bilgileri temin etme" gibi suçlardan 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

ARİF DOĞAN KİMDİR

Emekli Jandarma Albay Arif Doğan 1945 yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kırıkhan'da, liseyi Antakya'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, okuldan ayrılıp Harp Okulu'na girdi. 1967 yılında asteğmen olarak mezun olan Doğan, 1968'de teğmen oldu. 1971 yılında Trabzon gizli istihbarat amirliğine tayin oldu, 1983 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevliyken Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı (JİTEM) kurdu ve 8 yıl başkanlık etti. Doğan, 1998 yılında DYP'den milletvekili adayı oldu ancak kazanamadı.

14 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı,[3] ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edildi.


Serpil KIRKESER / İstanbul DHA