Olay bugün öğle saatlerinde Karşıyaka Mavişehir Flamingo konutları önündeki otopark olarak kullanılan boş arsada meydana geldi. Evinden çıkan avukat Jale Soydan, işine gitmek üzere yürürken arkasından yaklaşan Salih K. tabancayla kurşun yağdırdı. Jale Soydan kanlar içinde yerde kalırken, onun öldüğünü düşünen Salih K. iddiaya göre kardeşini cep telefonundan arayarak, "Jale’yi öldürdüm" dedi, ardından da karakola gidip polise teslim oldu.

Çevreden koşanlar, kadın avukatın yaşadığını fark edip, 112’yi aradı. Gelen ambulastaki sağlık görevllileri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve vücuduna 12 kurşun isabet eden Jale Soydan, ameliyata alındı. Soydan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Çiftin bir yıl önce boşandıkları, Salih K.’nın bir süredir eski eşini rahatsız ettiği öğrenildi. İzmir Barosu bünyesindeki İdealist Avukatlar Grubu üyesi olan ve son Baro seçimlerinde aktif görev alan Jale Soydan’ın silahlı saldırıya uğraması, meslektaşlarını da üzüntüye boğdu. Çiftin iki çocuğunun üniversite öğrencisi olduğu belirtildi.



Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)