CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, kadın cinayetlerine karşı tüm milletvekillerine yaptığı çağrıda, “Gelin TBMM, yasama çalışmalarına başlar başlamaz Türk Ceza Kanunu’nda yasal değişiklik yaparak ‘kadın cinayeti’ teriminin kanuna girmesini sağlayalım” dedi. 

Doğan, milletvekillerine yaptığı çağrıda, “Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu üç sanığın yargılanması bir kez daha bu konuda acil yasal düzenleme yapılması gerektiğini ortaya koymuştur.  Sanıklar, birbirini suçlayarak daha az ceza almak ve iyi hal indirimden yararlanmak gibi niyetlerinin olduğunu ortaya koymuşlardır” dedi. Doğan, şunları kaydetti:

“Kadının erkekle eşit bir insan olarak görülmemesi ve kadın hakları konusunda güçlü politikalar ortaya konulmaması şiddete eğilimi olan erkeklere büyük cesaret verdiği tartışmasızdır. Bu kapsamda yeni seçilen bütün milletvekillerine şu çağrıda bulunuyorum: 

‘İndirim yapılmasın’

Yasama görevimiz boyunca kadın hakları konusunda elimizden gelen bütün çabayı göstereceğimize inanıyorum. Ama Özgecan Aslan davası bir kez daha göstermiştir ki acil olarak yapmamız gerekenler de vardır. Gelin TBMM, yasama çalışmalarına başlar başlamaz Türk Ceza Kanunu’nda yasal değişiklik yaparak kadın cinayeti teriminin kanuna girmesini sağlayalım. Bu kapsama giren suçlarda ceza indirimi yapılmaması için çalışalım. Evrensel hukuk normlarında olduğu gibi kadın cinayetlerini nefret suçları kapsamına alalım. Koalisyon tartışmaları yürütülürken tartışmalara Kadın Bakanlığı kurulsun talebinin de ciddi şekilde gündeme alınmasını isteyelim. Bu tür şiddet davalarında Kadın Bakanlığı da müdahil olsun.”


MERİÇ TAFOLAR/MİLLİYET