Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hayatını kaybetmiş de olsa en başta bir kadının kişilik haklarının zedelendiğini söyledi. Gazetenin yazarları da yayını 'utanç verici' bulduklarını açıkladılar. Umur Talu, "Siz hepimizi niye utandırıyorsunuz?" diye sorarken, Balçiçek İlter de "Söyleyecek laf bulamıyorum. Ölen kadının mahremiyetinden mi başlasak, şiddetin rahatsız edici fotoğrafından mı, çocukların haklarından mı?" şeklinde eleştirilerini sıraladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sırtından bıçaklanarak öldürülen Şefika E.'nin kanlar içindeki fotoğrafının Habertürk tarafından sansürsüz yayımlanmasına tepki gösterdi. Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Sürmanşette yer verilen fotoğrafın, şiddete karşı duyarlılık yaratmanın ötesinde, eşi tarafından öldürülen bir kadının ölü bedenini sergileyerek, hayatını kaybetmiş de olsa en başta bir kadının kişilik haklarını zedelediğini düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı. Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hazırladıkları kanun tasarısının, medyanın bu haberleri veriş biçimiyle ilgili konuları da kapsayacağını kaydetti. Basın Konseyi Genel Sekreteri Hasan Sınar da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Gazetenin manşeti, gazetecilik mesleği için tek kelimeyle utançtır." denildi.

GAZETENİN YAZARLARI TEPKİLİ: BİZİ UTANDIRDINIZ

Habertürk'ün yazarları da dün Twitter hesaplarında söz konusu fotoğrafın basılmasını eleştirdi. Umur Talu, "Bir kadına şiddeti bütün kadın, erkek ve çocukların üzerine doğru şiddetle çoğaltan arkadaşlar: Yazılarımızla sizi hiç utandırdık mı? Eğer yazarken, biz sizi utandırmamaya çalışıyorsak, siz bizi, hepimizi niye utandırıyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Balçiçek İlter ise şunları yazdı: "Gazetemin manşetindeki şiddete uğramış kadın fotoğrafı şiddetin ta kendisidir! Söyleyecek laf bulamıyorum! Ölen kadının mahremiyetinden mi başlasak, şiddetin rahatsız edici fotoğrafından mı, çocuklarının haklarından mı? O fotoğrafı basmışız umarsızca!" Bu arada habere konu olan kadını bıçaklayarak öldüren İbrahim E. (45) tutuklandı.(Zaman)