Trabzon’da Ramazan ayında çok sayıda kadının yemek yüzünden kocasından dayak yediği ortaya çıktı. 

Jandarma ve polise 123 olay yansısa da çok sayıda kadın kocasıyla karakolda barıştırıldığı için şiddet kayıtlara girmedi. 

Haberturk'ün haberine göre ilginç olaylardan bazıları şöyle: 

‘PATATESLERİ FAZLA PİŞİRDİN’

Yer: Of İlçesi... Tarih: 11 Ağustos... A.S. “Patatesleri fazla pişirdiği” gerekçesiyle eşi O.S.’yi dövdü, kafasına tabak fırlattı. Kadın hastaneye kaldırılınca olay adliyeye yansıdı. 

‘ÜZERİME SU DÖKTÜN’

Yer: Akçaabat İlçesi... Tarih: 13 Ağustos... İftara dakikalar kala yaşanan olayda E.K. yemek masasını hazırlarken üzerine su döktüğü gerekçesiyle kocası A.K. tarafından darp edildi. 

‘BU NE BİÇİM YEMEK!’

Yer: Maçka İlçesi... Tarih: 2 Ağustos... R.K. karısı A.K.’nin iftar için hazırladığı yemeği beğenmedi. R.K. “Bu ne biçim yemek?” diye evden çıkıp gitti. Bunalıma giren A.K., ilaç içip intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan A.K. kurtarıldı. 

‘BU BALIKLAR PİŞMEMİŞ’

Yer: Çaykara İlçesi... Tarih: 3 Ağustos... R.A., derede tuttuğu balıkları güzel pişiremeyen karısı A.A.’yı dövdü. Kadın kocasından şikâyetçi oldu. 

‘YEMEKLER REZALET!’

Yer: Araklı İlçesi... Tarih: 22 Ağustos... İftara yarım saat kala eşinin yaptığı yemekleri beğenmeyen E.A. camı indirdi. Dayak yiyen kadını araya giren çocukları kurtardı. 

‘NEDEN YEMEK YAPMADIN!’

Yer: Çaykara İlçesi... Tarih: 6 Ağustos... Serkan S., eşi Melek S.’ye “Neden yemek yapmadın?” diye sordu. Serkan S. “Para mı verdin” diye karşılık veren karısını döverek hastanelik etti. 

‘İFTARDA MÜZİK DİNLEME!’

Yer: Merkez... Tarih: 22 Ağustos...Mustafa Kemal T., iftar saatinde yüksek sesle müzik dinleyen komşusu Fatih G.’yi darp etti. 

‘YEMEĞİ NASIL BEĞENMEZSİN!’

Yer: Merkez... Tarih: 19 Ağustos... Yeni evli Y.K., kocası İ.K.’ya hazırladığı yemekleri eleştiren eşinin kız kardeşi A.K. ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce gelin-görümce saç saça baş başa kavga etti. İki kadın karakolda barıştı. 

‘BABASINI BIÇAKLADI’

Yer: Merkez... Tarih: 10 Ağustos... İftar saatinde eve alkollü gelen Y.D., tartıştığı babası L.D.’yi ayağından bıçakladı. Baba hastaneye kaldırılırken, oğlu gözaltına alındı. 

TEMİZLİK YAPMADI DİYE HASTANELİK OLDU 

Adana’da 21 yaşındaki Fatma K. 4 yıl önce halasının oğlu Mehmet T. ile birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre 3 gün önce Mehmet T.’nin babası Şehmus T. “4-5 gündür temizlik yapmıyorsun. Evi pislik götürüyor” diye genç kadını azarladı. Fatma K. da “Oruçluyum. İki çocuğa bakıyorum. Çok yoruluyorum, sonra yaparım” deyince tartışma çıktı. Bunun üzerine Şehmus T. ve oğlu Hamit T., temizlik yapmayan kadını biri 2, diğeri 3 yaşındaki iki çocuğunun gözleri önünde tekme tokat dövdü. 

‘ÖLDÜRSENİZ O EVE GİTMEM’

Dudağı patlayan, vücudunun değişik yerleri moraran Fatma K. komşuları tarafından Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen kadın, polise sığındı. Fatma K.’nın şikâyeti üzerine gözaltına alınan Mehmet T., babası Şehmus ve kardeşi Hamit T. serbest bırakıldı. “Ölürüm de bir daha o eve dönmem. Sürekli dayak yiyorum” diyen genç kadın ise çocuklarıyla birlikte sığınma evine yerleştirildi.