İstanbul Valisi Şahin, "Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime-öğretime bir gün ara verilmiştir" açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler'in Twitter hesabında yer alan açıklamada "8 Ocak 2015 Perşembe günü ilk,orta ve liselerde eğitim-öğretime 1 ( bir ) gün ara verildi." ifadesi kullanıldı. 

VALİLİK ÖNCE DEVAM DEDİ SONRA TATİL KARARI VERDİ
Akşam saatlerinde İstanbul Valiliği önce Perşembe günü kür yağışının azalmasının beklendiği ve bi nedenle eğitime devam edileceğini duyurmuştu. Valilik kar yağışının İstanbul'da artması üzerine bu kararı tekrar gözden geçirip okulları bir gün daha tatil etti.

İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER;
Erzincan Valiliği,  devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ile ilçelerde ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildiğini açıkladı.
Elazığ Valiliği, il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verdi.
Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il igenelinde okulların 2 gün tatil edildiği açıklandı.
Kütahya merkez ve bazı ilçelerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.
Gümüşhane'de kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.
Rize'nin İkizdere, Kalkandere, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar iki gün tatil edildi.
Şırnak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerde okullar 2 gün tatil edildi.
Isparta'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartlarından dolayı, ilimiz merkezi ve ilçelerdeki MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarında 8- 9 Ocak 2015, Perşembe ve Cuma günleri eğitim öğretime ara verilmiştir" denildi.
Kayseri'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini bildirdi. Akkurt, gece yarısından sonra Giresun'da yoğun kar yağışı beklendiğini belirtti. Müdürlük olarak meteorolojiden aldıkları bilgi üzerine 8 Ocak Perşembe Giresun merkezde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmesini uygun gördüklerini ifade eden Akkurt, Bulancak ilçesinde de tüm okulların aynı gün tatil edildiğini söyledi.
Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Muş'ta, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Hakkari'de ise iki gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerde eğitime 8 Ocak Perşembe ara verildiği duyuruldu.
Bitlis'in Hizan ilçesinde, kar yağışı ve hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi
Ordu'da kar yağışı nedeniyle Ünye ve Fatsa ilçe merkezlerindeki okullar hariç diğer ilçelerin tamamında okulların tatil edildiği bildirildi.
Balıkesir'in 7 ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, 3 ilçede ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlar bir gün tatil edildi.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle Dursunbey, Kepsut, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç, Havran ve Balya ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların tamamında 8 Ocak Perşembe eğitime ara verildi. Merkez Karesi ve Altıeylül ile Manyas ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda öğrenci ve öğretmenler yarın izinli sayılacak.
Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
Tokat'ın Sulusaray, Başçiftlik ve Almus ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde elverişsiz hava şartları sebebiyle, okullar 8 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle daha tatil edildi.
Nevşehir genelinde kar yağışı nedeniyle yarın anaokulları ile ilk, ortaöğretimdeki okullar 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak.
Zonguldak'ta okullar bugün de tatil edildi.
Samsun’un Bafra ilçesinde şehir içi ve mahallelerde bulunan tüm okullar 1 gün olmak üzere perşembe günü tatil edildi.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, aşırı sıcaklık düşüşü don ve buzlanma riski sebebiyle eğitime ara verildiğini bildirdi.
Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde eğitime bugün ve yarın ara verildi.