Kasım Garipoğlu hâkimlikten sonra emekli olmuş ve bir süre avukatlık yapmıştı. Uzun zamandan bu yana şeker hastalığından tedavi gören Kasım Garipoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kasım Garipoğlu için gazeteleri verilen taziye ilanında Cem Garipoğlu’nun da adı yer aldı.

Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayetini işledikten sonra Münevver’in cesedini dedesi Kasım Garipoğlu’nun Etiler’deki evinin bir sokak arkasındaki bir çöp konteynerine atmıştı.

Kasım Garipoğlu için Zincirlikuyu Camisi’nde tören düzenlendi. Törende taziyeleri Kasım Garipoğlu’nun oğulları Hayyam ve Nizam ile kızı Handan Garipoğlu ve torunları kabul etti. Münevver Karabulut cinayetiyle anılan Cem’in babası Mehmet Nida ve annesi Tülay Makbule ise bir köşede sessizce bekledi. Mehmet Nida Garipoğlu cenaze namazı için de ağabeylerinin yanında saf tutmadı. Ön safta ama tabuttan oldukça uzaktaydı. Cenaze törenine sanatçı Selçuk Ural ile Ali Rıza Binboğa da katıldı. Kasım Garipoğlu öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.