Tıp, teknoloji ve iletişimdeki gelişmeler faili meçhul olayları karanlık bırakmıyor. Bunun son örneği de Şanlıurfa'da yaşandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler geçen yıl öldürülen bir şahsın zanlılarını tespit etmek için şüpheli gördükleri 5 kişi üzerinde yaptığı DNA tespitleri sonucun tırnak arasından alınan dokuyla zanlıları yakaladı.

Şanlıurfa merkez Överler köyü Karakuyu mezrasında tıbbi ilaç mümessili maktul Z.G. geçen yıl Mart ayında öldürülmüş bir şekilde toprağa gömülü olarak bulunmuştu. Şanlıurfa'da işlenen bir cinayetin zanlıları emniyetin titiz çalışmaları sonucunda yakayı ele verdi. Emniyet 5 şüphelinin kan, kıl ve tırnak numunelerini alarak DNA profillerini tespit etmek amacıyla kriminal laboratuara gönderdi, tırnak arasından alınan doku üzerindeki DNA ile kıyaslandı. Emniyet yaptığı DNA araştırmasında yapılan kriminal karşılaştırmada tespit edilen şüphelilerden B.H. isimli şahsın örneklerinden alınan DNA ile maktulün sol elinden kesilen tırnak numunesindeki dokudaki DNA birebir uyumlu çıktı. Ayrıca örneği gönderilen bir diğer şahsın maktulün sağ el tırnağından elde edilen dokudaki DNA ile soy bağı yönünden benzerlik olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine emniyet diğer zanlılara ulaşmaya çalıştı. Delillerin netice vermesiyle tespit edilen şahıslara yönelik araştırma başlatan polis, 5 Ekim günü Suruç ilçe merkezinde B.H isimli şüpheli şahsı işyerinde yakaladı. B.H. ile olayı gerçekleştirdiği değerlendirilen E.Y. isimli şahıs işyerinde gözaltına alındı. Olayın şüphelileri B.H. ve E.Y. kasten adam öldürme ve yağma suçundan adli makamlara sevk edildi.

Emniyet yaptığı açıklamada vatandaşların can ve mal emniyeti için suç ve suçlularla mücadelede aralıksız olarak çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.





CHA