Nilgün Soydan 3 yıldır parkinson hastası olan, son birkaç aydır evinde yoğun bakımda tutulan annesinin, babasının defnedildiği gün hayata gözlerini yumduğunu belirterek, “O, babamın bayrağını çok güzel taşıdı, misyonunu yerine getirdi. Beklediğimiz bir sondu ama çok üzgünüz” dedi. DİSK ve Birleşik Metal Sendikası’nın aileyle birlikte aldığı karar gereği, anne Türkler’in cenazesinin pazartesi günü İstanbul’daki DİSK Genel Merkezi önünden kalkacağı, Şişli Camii’nde kılınacak namazın ardından, Kemal Türkler’in anıt mezarının bulunduğu Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda, yanı başına defnedileceği bildirildi.





BABAMIN BAYRAĞINI ÇOK GÜZEL TAŞIDI

Nilgün Soydan 12 Temmuz 1938 doğumlu annesinin son günlerini şöyle anlattı:
“Annem 3 yıldır parkinson hastasıydı. Birkaç aydır yoğun bakımını evde yaptırdık. Acı çekmemesini sağladım. Onu izliyorduk. Bugün babamın defnedildiği gün; 25 Temmuz. 22 Temmuz’da öldürülmüştü babam. Annem onun çok sevgili eşiydi, babam da öyle. Bugünü tercih etti, beklediğimiz bir sondu aslında (gözleri doldu) ama çok üzgünüz. Buraya kadarmış. Eşinin bayrağını bugüne kadar taşıdı. Hep anne-kız hep içiçe olduk sendikayla. Herkes onu çok sevdi, o babamın bayrağını çok güzel taşıdı, misyonunu yerine getirdi. Akşam 
Kız Sanat Meslek Okulu mezunuydu. Babamla birlikte hep mücadelenin içinde oldu. Babam öldükten sonra KETEV’i kurdular, başkanıydı annem. 1959’da Yasemin, 1961’de ben doğdum. Çok arayan oldu, DİSK ve Birleşik Metal’den mesajlar geldi, Can Dündar aradı.

EN ÇOK 'DİSK' DEYİNCE GÜLÜMSERDİ
Son 3-4 ayı uykuyla geçirdi, zaman zaman uyandırıyorduk. 8-9 gündür bilinç kapandı, ondan önceki 10 gün bilinç çok açıktı. En çok DİSK deyince hoşuna gider, gülümserdi. En son geçen çarşamba günü yemeğini yedirmeye çalışırken ‘Yemeğini ye, DİSK’e gideceğiz’ dedim, ‘Söz mü dedi’, ‘söz veriyorum iyileş, kalk DİSK’e götüreceğim seni’ dedim, o da bana ‘söz veriyorum iyileşeceğim’ dedi. Son konuşmam bu. Babamın mezalığı kapanmış ama yer açılabileceği söylendi. Babamın üstünde anıt-mezar var, aynı yerde defnedeceğiz. Birleşik Metal, DİSK ve biz ailesi olarak Pazartesi gününü uygun gördük cenaze töreni için. DİSK’in önünden hareket edip, Şişli Camii ve oradan Topkapı Kozlu Mezarlığı olacak muhtemelen. Ayrıntıları paylaşacağız. 

KATİLİ HÜKÜM GİYMEDEN ÖLDÜ
Kemal Türkler’in katil sanığı Ünal Osmanağaoğlu yıllarca yakalanamadı. Kaçak olduğu dönemde devlet tarafından tahsis edilen bir orman işletmesinde kafe işlettiği ortaya çıktı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 2003’te Osmanağaoğlu’nun beraatına karar verdi, Yargıtay bozdu, yerel mahkeme beraatte direndi, Yargıtay Genel Kurulu 2009’da bir kez daha bozdu. Sonra dava zaman aşımından düştü. Sanık da bu süre içinde ölürken, Türkler’in avukatı Rasim Öz dosyayı AİHM’e taşıdı.