Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2.5 yaşındaki çocuk ile 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Gevrek köyünde yaşayan Durak-Gülseren çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 2.5 yaşındaki Muhammed Emin, cuma günü öğle saatlerinde ailesiyle pikniğe gitti. Piknikte anne Bolat, Muhammed Emin’in sağ koltuk altına kene yapıştığını fark etti. Küçük çocuğun üzerindeki kene Sorgun Devlet Hastanesi’nde doktorlar tarafından çıkarıldı. Daha sonra ateşi yükselen Muhammed Emin Yozgat’taki özel bir hastaneye götürüldü. Ardından pazartesi akşamı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen minik Muhammed Pediatri Servisi’nde tedaviye alındı. Bugün sabah saatlerinde durumu ağırlaşan Muhammed Emin yaşamını yitirdi. Minik Muhammed’in cenazesi toprağa verilmek üzere Sorgun ilçesine gönderildi.

ÜÇ AY ÖNCE EVLENEN GENÇ KENEDEN ÖLDÜ
Diğer kene vakası ise Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer beldesinde meydana geldi. Üç ay önce evlenen 23 yaşındaki Erdem Uslu, Pazar akşamı tarlada çalışıp eve geldikten sonra banyoda bacağına kene yapıştığını fark etti. Bunun üzerine Sorgun Devlet Hastanesi’ne giden Uslu’nun bacağındaki kene doktorlar tarafından çıkarıldı. Çarşamba günü ateşi yükselen Uslu yeniden hastaneye gitti. Perşembe günü durumu daha da ağırlaşan Uslu, Sorgun Devlet Hastanesi tarafından, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedaviye alınan Uslu, pazar günü yoğun bakıma alındı. Uslu bugün sabah saatlerinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Uslu’nun cenazesi diğer cenazeyle birlikte Sorgun ilçesine gönderildi.

Cenazelerin teslimi sırasında iki aile de gözyaşlarına boğuldu.

(İHA)