Olay, Selendi ilçesi Eskicami Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede yaşayan iki komşu, evlerinin arasında bulunan ve yol olarak kullanılan 3 metre genişliğindeki alanın kime ait olduğu konusunda anlaşmaya varamadı. Bunun üzerine konu mahkemeye intikal ettirildi. Mahkeme heyeti de bölgede keşif yapılmasına karar verdi. Keşif için bölgeye gelen AK Parti eski Selendi İlçe Başkanı avukat Şener Alakoyun ile avukat Mehmet Keskin ve adliye görevlisi Zeki Şahbaz, yoldaki incelemelerinin ardından bölgeden ayrılmak için araçlarına bindikleri sırada K.T. adlı kişinin tüfekli saldırısına uğradı.

K.T.'nin ateşlediği tüfekten çıkan saçmalarla çeşitli yerlerinden yaralanan Alakoyun, Keskin ve Şahbaz, Selendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından üç yaralı da Salihli Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Sağ omzundan vurulduğu ve durumunun ağır olduğu belirtilen avukat Şener Alakoyun buradan da Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, yapılan ilk tespitlere göre saldırı olayının husumetten kaynaklandığını, siyasi bir yönü bulunmadığını söyledi. Güvenç, hastanedeki yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğunu ve konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Polis ekipleri, olaydan kısa süre sonra saldırgan K.T.'yi yakalayarak gözaltına aldı.



CİHAN