Show TV Ana Haber sunucusu Ali Kırca'nın, öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 2008'deki mezuniyet törenine katılarak kep fırlatıp televizyonlara mezun olduğu görüntüsü vermesine rağmen, hala alttan dersi olduğu ve bir türlü okulu bitiremediği anlaşıldı.

Ali Kırca, 1970 yılında Deniz Harp Okulu'nda Deniz Teğmeni'yken üniversite sınavlarına girip İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 12 Mart 1970 darbesinin akabinde darbeci eğilimleri sebebiyle askeriyeden atılan Ali Kırca, üniversiteye de devam edemedi ve okulu yarım kaldı. Sonraki yılarda çıkartılan öğrenci aflarından faydalanan Kırca, 8 defa üniversiteye döndü. 2005 yılında çıkartılan son öğrenci affıyla hukuk fakültesi 2. sınıftan başlayan Ali Kırca, öğrencisi olduğu Hukuk Fakültesi'nin Temmuz 2008'deki mezuniyet törenini katılarak mezun olduğu havası verdi. Ancak Kırca'nın kamuoyunu yanılttığı anlaşıldı.

2 yıl önceki mezuniyet törenine katılan Kırca; genç mezunlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, mezun olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etmişti. Birçok yayın organı, Kırca'nın mezun olduğu yönünde haber yaparken, Ali Kırca bu haberlerin hiçbirisini tekzip etmedi.

KIRCA: GUINNES REKORLAR KİTABINA GİRDİM
2008'deki mezuniyet töreniyle yetinmeyen Ali Kırca, 2009'da da mezuniyet törenine katıldı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi'nde 19 Mart 2009 tarihinde düzenlenen özel mezuniyet törenine de katılan Ali Kırca'ya, mezuniyet belgesi bile verildi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan ile birlikte mezuniyet belgesi alan Kırca, törenden sonra Hukuk Fakültesi Dekanı Adem Sözüer'in dersini izlemeyi de ihmal etmedi. Burada duygularını dile getiren Ali Kırca, dünyada üniversiteden 40 yılda mezun olabilen tek insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini belirtti.

“BU SENE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUM”
40 yıldır süren öğrenciliği konusunda görüşmek üzere aradığımız Ali Kırca, mezuniyet törenine katılmasının mezun olduğu anlamına gelmediğini söyledi. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle 5-6 dersini daha veremediğini belirten Kırca, “2008'de sınıf arkadaşlarımla birlikte mezuniyet törenine katılmak benim hakkımdı. Mezuniyet törenine katılmam, mezun olduğum anlamına gelmez. İki yılda 20'nin üzerinde ders verdim. Kalan 5-6 dersimi de verip bu sene bitirmeyi hedefliyorum” dedi.

VAKİT