Mahkemenin 2 Kasım tarihinde dava sonuçlanana kadar, hoparlörle sabah ezanının okunmasını durdurmak için talep edilen ara emrin verilmesinin ardından Lefke'de Şeyh Nazım Cami, Pir Paşa Camii ve Aşağı Cami'de üç gün boyunca sabah ezanı hoparlörden verilmedi. Nihai kararın ne zaman verileceği bilinmezken, davanın emsal teşkil etmesi durumunda KKTC'deki tüm camilerde aynı kararın uygulanabileceği belirtiliyor.

Hoparlör yasağı kararının duyulması üzerine Lefke yakınlarındaki bölgelerde yaşayan halk, dün sabah namazı için yasaklı camilere akın etti. Pir Paşa Camii'nin imamı, sabah namazının kıraatı esnasında gözyaşlarına hâkim olamadı.

KKTC Din İşleri Başkanlığı ise dün mahkemenin kararına uymayarak hoparlörle ezan okunması uygulamasına devam etti. Namaz sonrasında açıklama yapan KKTC Din İşleri Başkanlığı Lefke Temsilcisi Mehmet Genç ise, “Bu kararı tasvip etmemiz mümkün değil. Birilerinin ezan duymak istemiyorum demesiyle bu ezanlar susmaz. Bu ezanlar bu topraklarda kıyamete kadar inşallah devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

>> Ezanları susturan avukattan şoke eden paylaşım...