Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir sitenin balkonunda yalnızlığa terk edilen köpeğin asılı halde bulunması Bursa Barosu'na harekete geçirdi. Köpeğin terk edilmişlik duygusuyla intihar etmiş olma ihtimali ya da yiyecek bulma ümidiyle balkondan atlama olasılığı araştırılıyor.

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, özellikle yaz aylarında bu tür olaylarla çok karşılaşıldığını ifade ederek, "Bazı insanlar, hayvanlarını evde bırakılıp gidiliyor. Unutuluyor ya da kasten bırakılıyor. Bunlar evcilleştirilmiş hayvanlar, bakamayacak durumda iseler bunları belediyelerin ilgili birimlerine müracaat ederek teslim etmeleri gerekir. En azından sokağa salarak yaşamaları için onlara fırsat tanımaları lazım. Bu olayı da biz basından duyduk. Bu ahlaki bir ödev değil, aynı zamanda hayvanlarla ilgili herkesin sorumlulukları var. Aynı zamanda yasal düzenlemeler de var. Biz Bursa Barosu alarak hayvan hakları komisyonumuzun öncülüğünde ihmal iddialarını ya da yapılması gerekenler neyse biz bunu sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

"TÜM İNSANLARI BU TÜR KONUYA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM"
Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan ise, bunun yürek burkan bir dram olduğunu belirterek, "Çıkan haberlere çok üzüldük. Bu sevimli dostları evine alan aileler, onların sorumluluklarının da farkında olmalılar. Hayvan terk edildiyse bunu hissedip kendini balkondan atmış olabilir. Buradan önemli bir ders çıkarılmalı. Sevimli dostları sahiplenecekseniz lütfen onların sorumluluklarını da üzerinize alın. Onların canlı olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Onların bu dünyada sahip oldukları tek şey canları. Tüm insanları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu dramın da baro olarak sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

"BU DRAMDAN HERKES DERS ÇIKARMALI"
Basında çıkan habere göre ortada büyük bir ihmal olduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada bir ihmal, terk edilmişlik var. Böyle bir şey insanlığa aykırıdır. Masum hayvanları alıyorsunuz, ki onlar kendini ifade edemiyor, savunamıyorlar, sonra onları ölüme terk ediyorsunuz. Bu çok yanlış bir davranış. Umarım bu olaydan herkes ders alır. Hayvan sahiplenecek olanlar, hayvanlara nasıl davranılacağını bilerek, onları terk etmeyecekse alsınlar" dedi.


Evin balkonunda asılı bulunan köpeğe kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı bildirildi. Otopsinin Nilüfer Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünde gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, hayvanın balondan düşmesi sonucu boğularak mı, yoksa işkence yapıldıktan sonra mı öldüğünün tespit edileceğini söyledi.





İHA