SAMET AKTEN İstanbul
Perihan Doğan, 41 yaşında iki çocuk annesi bir kadın. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Doğan’a, yaklaşık 4 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi Onokolji Hastanesi’nde müşaade altında tutulan ve tedavisine devam edilen Doğan’ın ilik nakli olması gerekince yakın akrabalarından kan örneği alındı. Ancak akrbalarından Doğan’a uygun ilik bulunamadı. Bunun üzerine Malatya Adliyesi çalışanları devreye girerek Doğan’a uygun iliğin bulunması için bir kampanya başlattı.

THY de destek verdi
Önce Malatya Adliyesi’ndeki onlarca avukat, savcı ve hakim donör olabilmek için kan örneği verirken ardından da Türkiye’deki birçok adliyede adeta seferberlik başlatıldı. Birçok ildeki barolar da kampanyaya destek sağlarken, THY’nin alınan kan örneklerinin aynı gün Ankara’ya ulaştırılması için gerekli desteği verdiği öğrenildi.
 
Bazı adliyelerde kan bağışında bulunacak personel ve avukatlar için Kızılay stant kurarken, bazı adliyelere de sağlık görevlileri gelerek gönüllülerden kan örneği aldı. Malatya Adliyesi yetkilileri, kampanyayla diğer kan kanseri hastalarına da el uzatmayı hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti: “Başkan hanım, uzun süredir hastalıkla savaşıyor. Yakınlarında ihtiyacı olan ilik bulunamadığı için biz de elimizden geleni yapalım istedik. Bağışçılar için ‘kokhucrebagisla.com’daki forumları da biz doldurduk. Geçtiğimiz hafta da kan örnekleri alındı ve Ankara’ya gönderildi. Umuyorum Perihan Doğan en kısa sürede sağlığına tekrar kavuşur.” Doğan’ın eşi de Zirve Katliamı ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmaları yürüten Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan. Savcı Doğan’ın da uzun süredir eşine destek olmak amacıyla Ankara’da olduğu öğrenildi.