İstanbul’da gazete ilanlarından takip ederek gittikleri zengin kişilerin cenazelerinde yankesicilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Adnan K., pazartesi yaptığı hırsızlığı soran hakime “Ben camiiye Cuma namazı için gitmiştim” deyince tutuklandı.

Milliyet'e göre; Tutuklanan diğer şüpheli Kemal Ç. ise hakimin “Sabah neden camiye gittin” sorusuna önce “Sabah çok sarhoştum hatırlamıyorum” diye cevap verdi. Ancak bu ifadenin kendi alehine olacağını fark eden Kemal Ç., daha sonra “Öğle namazı için gitmiştim. Tövbe ettim” dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirilen operasyonda toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezlerinde, cenazelerde, spor karşılaşmalarında, mitinglerde, turistik yerlerde yankesicilik yapan 23 kişi gözaltına alındı. Aralarında Adnan K. ile Kemal Ç.'nin de bulunduğu şüpheliler Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ndeki sorgularında suçlarını itiraf eden etti. Polis, şüphelilerle ilgili 29 ayrı suç dosyasından işlem yaptı. Adliyeye sevk edilen şüuphelilerden 14’ü tutuklandı ve cezaevine konuldu.

İnternethaber