Son günlerde sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve cinsel suçlarda artış yaşandığına dikkat çeken hayvanseverler, hayvanların yasalarca korunması gerektiğini vurguladı.

En son Güzelbahçe'de gebe köpeğe karşı yapılan cinsel saldırı ve eziyetin yaşananları ortaya koyduğunu belirten hayvanseverler, şüpheli M.A. hakkında sadece para cezası değil, kontrol altına alınması, tedavi olması gibi yaptırımların da uygulanması gerektiğini söyledi.

Köpeğin şokta olduğunu, veteriner kontrolü altında tutulduğunu belirten hayvanseverler, toplumu da tehdit ettiğini öne sürdükleri bu kişi hakkında şikayetçi olmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, M.A. hakkında tek tek suç duyurusunda bulunan hayvanseverler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, köpekle birden fazla cinsel ilişkiye girmek ve eziyet etmek suçlarından cezalandırılmasını talep ettiler.

Masum bütün yavrularını kaybetti...

Köpek kötü durumda

Avukat S.A.'ya ait, 4 yaşındaki Masum adlı dişi Sivas Kangal cinsi köpek, tarlaların arasında metruk bir evde üç gün boyunca M.A.'nın tecavüzüne uğradı. Eve kapatıldığı üç gün boyunca uğradığı sayısız tecavüz yüzünden 9 yavrudan 2'sini düşüren Masum'un karnında ölen diğer yavruları da ameliyatla alındı.

Rahmi alınan, veteriner kontrolündeki köpeğe tecavüz ettiği ileri sürülen ve köpeği tuttuğu evden kaçarken düşünce yakalanan M.A., 10 gün önce, karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cnn Türk