Mavi Marmara davasında bir dönem mahkeme başkanlığı da yapan hakim Ümit Kaptan, son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede 60 yaşında hayatını kaybeden Kaptan, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.
Bahçeşehir Merkez Camii'nde öğle vakti Ümit Kaptan için cenaze töreni düzenlendi. Cami avlusunda taziyeleri eşi Hatice ve kızları Betül ile Duygu kabul etti. Kızları ve eşinin isimlerinin bulunduğu birer buket çiçek ve bir Beşiktaş kulubünün bayrağı tabutun üzerine konuldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERİ DE CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner ve çok sayıda hakim, savcı ve avukat, yakınları, dostları katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Ümit Kaptan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Kaptan'ın cenazesi daha sonra Büyükçekmece'deki Mimar Sinan Mezarlığı'nda toprağa verildi.