Antalya'da, 20 Ekim 2009 tarihinde, Üçgen Mahallesi'nde çocuk parkında oynayan erkek çocuğu B.D'nin kız çocuğu E.K.'yi öpmesi üzerine tepki gösteren anne Cemile K. çocuğun annesi Ayşe D. ile tartışmıştı. Olayın polise intikal etmesi üzerine birbirlerinden şikayetçi olan iki aile ‘hakaret ve terbiyesiz davranış’ iddiasıyla birbirlerinden davacı olmuştu.

Antalya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, erkek çocuğun annesi Ayşe D, babası Birol D, dedesi İbrahim E, anneannesi Ayşe E. ile kız çocuğunun annesi Cemile K. katıldı.

Olay günü oğlunun ablasıyla parkta oynadığını, bu sırada komşularının kızının yanlarına geldiğini ve birlikte oynamaya devam ettiklerini belirten Ayşe D., “Oyun sırasında oğlum komşu kızını kucaklayarak yanağından bir kez öptü. Kız çocuğunun ablasının bunu annesine söylemesi üzerine yanımıza gelen annesi bağırmaya başladı. Bize hakaret etti” dedi.

Komşusuna hakaret etmediğini söyleyen Cemile K. de “Büyük kızımın söylemesi üzerine paniğe kapıldım, korktum. Komşumla bu konuda aramızda ufak bir tartışma yaşandı. Bana hakaret edince ve karşılıklı küfürleşince de dava açtım” diye konuştu.

Hakim Kemal Aytekin, konunun büyütülecek bir yönü olmadığını belirterek, iki ailenin birbirlerinden tekrar şikayetçi olup olmadıklarını sordu. Bunun üzerine, her iki kadın, komşu olmaları nedeniyle her zaman yüz yüze bakacaklarını belirterek, şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi. Hakim Aytekin, hakaret davasının düştüğünü ifade ederek dosyayı kapattı.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)