Adana'da 5 ay önce imam nikâhıyla evlenen 16 yaşındaki Hilal K. karşıdan karşıya geçerken, müşteri kapmak için sürat yaptığı öne sürülen minibüsün altında kalarak can verdi. Kaza, Yüreğir ilçesi Kozan Yolu üzerinde meydana geldi. Hilal K., kayınvalidesi Hayriye Taş ve yeğeni ile kayınvalidesinin emekli maaşını çekmek üzere bankaya gitti. Maaşın çekilmesinin ardından 3 akraba, çocuk parkına giderek bir süre vakit geçirdi, sonra da Tahsilli Mahallesi'ndeki evlerine dönmek üzere yola koyuldu.

KAYINVALİDESİ GEÇTİ

Kozan Yolu'na geldiklerinde kayınvalide Hayriye Taş ve yeğeni caddeden karşıya geçti. İddiaya göre, bu sırada müşteri kapmak için diğer aracı geçmek isteyen ve süratli olduğu belirtilen yolcu minibüsü Hilal'e çarptı. Ağır yaralı olarak Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hilal tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen minibüs sürücüsü Y.K. (26) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'1 LİRA 25 KURUŞ İÇİN ÖLDÜ'
Hilal K.'nın 5 ay önce imam nikâhıyla evlendiği 19 yaşındaki Hüseyin Taş, eşinin ölümüne neden olan minibüs sürücüsünden davacı olduklarını söyledi. Hayatını kaybeden Hilal'in yakınları, dolmuş sürücülerinin müşteri kapmak için birbirleriyle yarıştıklarını belirterek, "1 lira 25 kuruş kazanabilmek için yolcuların ve yoldan geçenlerin hayatlarıyla oynuyorlar. Birileri bu teröre dur demeli. Hilal 1 lira 25 kuruşluk para hırsı yüzünden yaşamını kaybetti" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Sabah