Katıldığı ses yarışması ile tanınan ve Sibel Can'ın, "Kızım" dediği Mutlu Kaya, 18 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanınca 51 gün önce kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) Fizik tedavi ve rehabilitasyon için götürülmesi istenen Kaya'nın yakınlarına dün gece Ankara'dan telefon geldi. Bunun ardından Mutlu Kaya, sabah saatlerinde hastaneden ambulans ile alınarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki helikopter pistine getirildi. Buradan 112'ye ait helikopter ile Kayseri'ye götürülen Mutlu Kaya'nın oradan da ambulans uçak ile Ankara'ya götürüleceği ifade edildi.

Mutla Kaya'nın, GATA'ya sevki sırasında oldukça mutlu olduğu ve yakınlarına el salladığı, ailesinin de ayrı bir uçak ile GATA'ya gitmek için Ankara'ya hareket ettiği belirtildi. Mutla Kaya'nın ablası Sevil Denizhan, kardeşinin Diyarbakır'da süren tedavisinin ardından fizik tedavi ve rehebilitasyon için GATA'ya gitmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Uzun süredir GATA'dan haber bekliyorduk. Dün gece GATA'dan bir komutan bizi arayarak her şeyin hazır olduğunu ve Mutlu'yu getirileceğini söyledi. Sabah erkenden önce ambulans ile helikopter pistine götürdük sonra helikopter ile gönderdik. İnşallah GATA'daki tedavi ile kız kardeşim yeniden eski günlerine döner."

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN EŞİ DE ZİYARET ETMİŞTİ

Mutlu Kaya, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evinde prova yaparken 18 Mayıs Pazartesi gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili Kaya'nın eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan tutuklanmıştı. Kaya'yı tedavi gördüğü hastanede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, sanatçı Sibel Can'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmişti.

(Zaman)