Daha iyi bakılmak üzere gittiği Norveç'te kalp krizi geçirerek Norveç acil servisinin gecikmesi sonucu hayatını kaybeden 6 çocuk annesi Döndü Tulum'un cenazesi Samsun'a geldi. Cenazelerini Çarşamba Hava Alanı Kargo Terminali'nden alan cenaze sahipleri, 63 yaşındaki Tulum'un çocuklarının Norveç polisine ve eve geç gelen acil servise dava açmayı düşündüğü öğrenildi.

Cenaze ile birlikte 1 saat rotarlı olarak Türk Hava Yolları'na ait uçakla Samsun'a gelen Döndü Tulum'un çocukları, olayla ilgili konuşmak istemedi. Yaşlı kadının cenazesini kargo terminalinden teslim almaya ise sadece eniştesi Nurettin Kaçar (97) geldi. Olayda acil servisinin büyük ihmali bulunduğunu ve polisin de bilinçli olarak kaba kuvvet kullandığını iddia eden Kaçar, "Kendisi zaten rahatsız idi. Damadı Fedai Uçarlı, acil servise bilgi vererek ambulans istedi. Ambulans gelmeyince çocuk strese girdi. Bir çok kez telefon açınca sesi sert çıkmış. Onlar da polise haber vermiş. Ambulanstan önce de polis gelmiş. Bizimkiler de 'Biz ambulans bekliyoruz siz polis gönderiyorsunuz' demişler. Bunlar da Norveç dilini bilememesinden dolayı dertlerini iyi anlatamamış. Bir anlaşmazlık olmuş. Onlar da bize karşı olan kinlerini, husumetlerini almışlar. Çocuğu da karın üzerine yatırıp kafasına bastılar. Benim oğlum da orada çalışıyor. Aldığım bilgiye göre durum böyle." dedi.

Norveç polisi ve acil servisinin olayda büyük ihmali bulunduğunun altını çizen Kaçar daha sonra şunları söyledi; "Dolayısıyla bu ihmali ortadan kaldırmak gerekir. Taraf tutmayı ve insan ayrımını ortadan kaldırmak gerekiyor. Maalesef de kaldırmadılar. Bir polisin kadına karşı öyle ağır davranması olur mu. Türkiye Cumhuriyeti'nde kadın haklarına karşı büyük bir saygı var. Kızın da çocuğu da hırpaladılar, ezdiler geçtiler orada. Bizim Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu da çok güzel bir şekilde tepki gösterdi. İnşallah sonu iyi gelir. Çocukları dava açmayı düşünüyor. Davadan netice alabilirsek çok iyi olur." ifadelerini kullandı.

Kargo terminalinde başka bir cenaze bekleyen vatandaşlar da "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" diyerek olaya tepki gösterdi. Kargo terminaline getirilen Döndü Tulum'un cenazesi, daha sonra kargo görevlileri ve yakınları tarafından araca konularak memleketi Ladik'in Başlamış Köyü'ne götürüldü. Talihsiz kadının cenazesi, Cuma namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.