Avustralya’da karıştığı çok sayıdaki suç nedeniyle tüm dünyada kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hakan Ayık (33), KKTC’de yakalandı. Avustralya’da, her baskından kurtulan ve “sıkıysa yakala” diyerek federal polisle adeta dalga geçen Ayık, Kıbrıs Rum Kesimi’nin polisini de atlattı ancak KKTC’de yakayı ele verdi.

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre; Avustralya’da, geçen Ağustos ayında hakkında çıkarılan tutuklama kararının ardından tüm dünyada kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu 33 yaşındaki Hakan Ayık, KKTC’de yakayı ele verdi. Avustralya’da 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönettiği iddia edilen Ayık, önceki gün Girne’de yürüyüş yaparken yakalandı. Ayık’ın kaldığı otel odasında bir adet laptop, 3 paket uyuşturucu madde tespitine yarayan labaratuvar malzemesi, 8 adet de cep telefonu ele geçirildi. İki gün gözaltında tutulan Ayık, KKTC’de birinci derecede askeri bölgeyi ihlal ve üzerinde yeşil reçeteye tabii kanunsuz vücut geliştirme hapı bulundurmaktan mahkemeye çıkarıldı. Mahkemenin ardından cezaevine gönderilen Ayık, Cuma günü yeniden hakim karşısına çıkarılacak. Mahkemenin vereceği cezayı yattıktan sonra Ayık’ın Türkiye’ye mi, yoksa Avustralya’ya mı iade edileceği konusu netlik kazanmadı.

Federal polisle dalga geçti
‘Hoffman Operasyonu’ adlı verilen organize suç soruşturması kapsamında, İnterpol tarafından aranan uyuşturucu baronu Ayık, Avustralya’dayken polis tarafından evine baskın yapıldı. Bu sırada Sydney Havaalanı’nda olan ve cep telefonundan evine kurduğu hırsızlık alarmı görüntülerini izleyen Ayık, polisin arama yapmaya hazırlandığını görüp, kendisi için çalışan motosiklet çetelerini evine göndererek arama yapılmasını engelleyip ortadan kayboldu. Polis, kardeşini ve birçok adamını yakalayıp sorguladığı Ayık’ın bu olaydan sonra izini kaybetti. Avustralya polisi, kendi içinde, hapishanelerde, gümrük limanları ve para nakliyat şirketlerinde birçok adamı olduğu öne sürülen Ayık’ı yakalayabilmek için dünya çapında arama emri çıkarttı. Buna rağmen Ayık, daha sonra Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi’ne kaçarak bir süre orada yaşamış, orada da 3 kez polis çevirmesine denk gelmesine rağmen, polise rüşvet vererek kurtulmayı başarmıştı.

KKTC polisini aşamadı
Ayık’ın kız arkadaşı ve ortağı olan Çinli Man Kong Ho, geçen eylül ayında Hong Kong’da uyuşturucu satışı yapmaktan yakalandı. Aylardır polisi peşinden sürükleyen Ayık, önceki gün Rum polisi tarafından yeniden çevirmeye takıldı. Ancak polislerin bir anlık dalgınlığından faydalanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kaçmayı başaran Ayık, orada da yürüyüş parkında gezdiği sırada polis tarafından fark edilerek yakalandı.

Facebook’tan mesaj gönderdi
Hakan Ayık, internetteki sosyal paylaşım siteleri ‘Facebook’ ve ‘Myspace’e üye olup profillerinde eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Ancak polis, bu sitelerden de Ayık’ın bulunduğu yeri belirleyemedi. Hakan Ayık Facebook’a vücudunu sergilediği fotoğraflarını da koyup “Sıkıysa yakala” mesajları yazarak polisle dalga geçti.

Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen Hakan Ayık, aynı zamanda silaha olan ilgisiyle de dikkat çekiyor. Ayık, Facebook’ta Dubai, Sydney, Hong Kong, Çin, Bangkok ve Seul’de mafya liderleriyle çektirdiği çok sayıda fotoğrafını yayımlamıştı.