Adana, son bir haftada üçüncü şehidini son yolculuğuna uğurladı. Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen Özel Harekât polisi Mustafa Turanlı (30) gözyaşları ve dualar içinde toprağa verildi. Emekli polis babası Adnan Turanlı ve annesi Kısmet Turanlı'nın ikamet ettiği Huzurevleri Mahallesi'nde helallik alınan şehidin acısı yürekleri dağladı. Acılı anne, “Oğlum, ‘Babam ev alamadı' diye bankadan borç çekti. Mustafa'm evi merak ediyordun, gelip göremedin. Yavrum gel şimdi gör. İki senedir seni hiç görmedim. Bir kere göğsüme yataydın kuzum.” diye feryat etti. Şehit oğlunun çok merhametli olduğunu da belirten Kısmet anne, gözyaşları içinde şu ifadeleri kullandı: “Maaşını alıp fakirlere dağıtıyordun Mustafa'm. ‘Bir gün ‘anne suçlu yakaladık ayağı yalındı, günahtır; botumu çıkardım verdim' dedin. Ondan sonra adam beni aradı, ‘Adım Müslüm, Diyarbakırlıyım; teyze nasıl bir evlat yetiştirmişsin. Ayakkabılarını ayağıma giydirdi.' dedi. Ya Resulallah (sas) karşıla onu. Onun günahı yok.”

Şehidin naaşı, helallik alındıktan sonra Buruk Mezarlığı'na getirildi. Güzergah boyunca saygı duruşunda bulunan Adanalılar gözyaşı döktü. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' şeklinde sloganlar atıldı.

‘Durun belki nefes alıyordur'

Şehidin tabutuna dokunan ablanın, “Durun belki nefes alıyordur bir bakalım, belki Mustafa değildir.” şeklindeki feryadı yürekleri dağladı. Kılınan cenaze namazının ardından Turanlı'nın naaşı polis şehitliğinde toprağa verildi. Bu esnada Kısmet anne, üzeri ay-yıldızlı bayrak ile örtülen oğlunun mezarı başına oturdu. Acılı anne, “Beni buraya gömün. Oğlum üşür.” sözleriyle herkesi ağlattı. Şehidin eşi Ayşegül Turanlı da, “Mustafa'm hakkını helal et.” diye feryat etti.

Törene katılan bazı vatandaşlar ise 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle tepki gösterdi: “Bir ölür, bin doğarız. 400 vekil istiyor. Hakkâri'de kaç şehit verdik söylesene. 400 vekil verince açıklayacak. Bu Tayyip de sevinmeyecek. (Törende) Tepki veren herkesi tek tek fişlediniz. Hani açılım, diyenler; kimse (burada) yok. Sadece vatandaş burada, hep garibana oluyor, hep bizim analarımız ağlıyor. Zaten 400 vekil olmadı diye bunlar oluyor. Şu anda (Dağlıca'da) kaç şehidimiz var, onu bilmiyorum. Ama 400 vekil istiyor, onu biliyoruz.”


Diyarbakır'da şehit olan polis Muzaffer Can Ersoy, Kayseri'de toprağa verildi. 6 aylık Zeynep, hiçbir şeyden habersiz yakınlarının kucağında babasını uğurladı.

6 aylık Zeynep, her şeyden habersiz babasını son yolculuğuna uğurladı

Diyarbakır'da PKK'nın roketli saldırısında şehit olan Özel Harekât polisi Muzaffer Can Ersoy (25), memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin naaşı, öğle saatlerinde baba ocağına getirildi. Acılı anne Ayşe Ersoy sağlık ekipleri eşliğinde sandalyede cenazenin başına getirildi. Baba Paşa Ersoy, bir buçuk yıllık eşi Esma Ersoy ve şehidin kendisi gibi polis olan kardeşi Mustafa Ersoy da cenaze başında uzun süre gözyaşı döktü. Ersoy'un 6 aylık kızı Zeynep ise hiçbir şeyden habersiz yakınlarının kucağında babasını uğurladı. Şehit yakınlarını görevli polisler teskin etmeye çalıştı. Esma Ersoy, cenaze töreni boyunca metanetini korumaya çalıştı. Acılı eş, mezarlıkta da kucağında kocasının tabutuna sarılan bayrakla oturarak okunan Yasin-i Şerif'i dinledi. Ay yıldızlı bayraklarıyla süslenen eşinin mezarını izledi. Esma Ersoy daha sonra yakınları tarafından evine götürüldü.