Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Gökçeören Köyü'nde tabancayla öldürülen 32 yaşındaki Sinan Yalçınkaya ile 27 yaşındaki Erhan Özalp cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor.  Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Erhan Özalp'in cenazesi Batman'a, Sinan Yalçınkaya'nın cenazesi ise önce 2 kişiyi öldürmek suçundan tutuklu bulunan kardeşi Deniz Yalçınkaya'nın son kez görmesi için Bursa H Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Deniz Yalçınkaya'nın son kez tabutta gördüğü Sinan Yalçınkaya'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Aydın'a gönderildi.


MORGA KALDIRILDI
Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Gökçeören Köyü'nde çarşamba sabahı ormanlık alana giden köylüler, yol kenarında tabanca ile öldürülen iki erkek cesedini yan yana görünce jandarmaya haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, kimliklerinden öldürülen kişilerin Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp olduğunu belirledi. Cesetler savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.


KENDİSİNİ KORUMAK İÇİN BURSA'YA
Araştırma yapan jandarma, Sinan Yalçınkaya'nın Bursa'da telefon bayii ve kahvesinin olduğunu belirledi. Aynı olayda öldürülen Erhan Özalp'in ise İstanbul'da yaşadığı, Sinan Yalçınkaya'nın kardeşi 27 yaşındaki Deniz Yalçınkaya'nın, geçen eylül ayında Merkez Yıldırım ve Kestel ilçelerinde bir gün arayla 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmasının ardından, kendisini korumak için Bursa'ya geldiğini belirledi.


Çifte cinayetle suçlanan Deniz Yalçınkaya'nın yargılanmasına Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildiği gün cesetleri bulunan Sinan Yalçınkaya ile Erhan Özalp'in otopsileri yapıldı. Vücuduna 8 mermi isabet eden Erhan Özalp'ın cenazesi Batman'a gönderilirken, 4 kurşun ile öldürülen Sinan Yalçınkaya'nın cenazesi ise önce Bursa E Tıpı Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Burada cenaze törenine katılmasına izin verilmeyen tutuklu kardeşi Deniz Yalçınkaya tarafından tabutta son kez görülen Sinan Yalçınkaya'nın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Aydın'a götürüldü.

Bu arada öldürülen Sinan Yalçınkaya ile Erhan Özalp'ın olaydan önce yaptığı cep telefonu görüşmelerini inceleyen polis katil zanlısı olarak şüphelenilen kişileri arıyor. Adı açıklanmayan bu kişelere ulaşılamadığını belirten yetkililer, "Cinayet alacak-verecek meselesi yüzünden işlenmiş gibi görülüyor. Ama biz her ihtimali araştırıyoruz. Sanıklar yakalanınca cinayetlerin gerçek nedeni ortaya çıkacak" dediler.