Suriye'nin Akdeniz'de düşürdüğü Türk keşif uçağının pilotlarından Gökhan Ertan'ın babasından açıklamalar geldi.

Malatya'daki evlerinde Samanyolu Haber’e konuşan baba Ali Ertan, “Bizim ülkemiz bir pilot bir uçak için 'hadi savaşa girelim' diyecek bir ülke değil, bu uygun da değil" dedi.

Baba Ertan, "Oğlumun uçağı düşmüş de olabilir. Benim oğlum ölmüş de olabilir. Bugün olur, yarın olur önemli değil. Önemli olan benim oğlumun ülkesine hizmet etmesi" diye konuştu.

Baba Ertan, "İnançlı bir insanım, ben hiçbir zaman benim oğlumun ve diğer şehitlerin öldüğüne inanmıyorum. İnancım gereği onlar dimdik ayakta ve yaşıyor. Bu dünyada olur ahirette olur. Ben oğlumun geleceğine inanıyorum. Gelmese de Allah’ın takdiri. O her zaman benim kalbimde” dedi.

DİĞER PİLOTUN BABASI
Uçakta bulunan bir diğer kayıp pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un babası Osman Aksoy da, “Allah’tan ümit kesilmez. En kısa zamanda çocuğumuzdan iyi bir haber alırsak biz de çok sevineceğiz” dedi.

İstanbul Bağcılar’daki evinde gazetecilere, elinde oğlunun fotoğrafıyla konuşan Baba Aksoy, olaydan 3 gün önce oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: “Televizyonlardan takip ediyoruz. Belediye başkanımız ziyaretimize geldi. Ağabeyi de Malatya’da olduğu için komutanlarından aldığı bilgileri bize aktarıyor. Bu işin sonuna kadar ümitle beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Devletimiz bu vazifeyi vermiş. Bu keşif uçuşları daha önce de yapılıyordu.”