PKK'lıların sağlık teknisyenini bir kamyoncuya teslim ettiği ve Uz'un kamyoncu ile birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek Terörle mücadele şubesinde ifade verdiği belirtildi.

PKK tarafından 9 temmuz günü Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis köyü yakınlarında yol kesilerek Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç ile birlikte kaçırılan sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz dün gece Diyarbakır'ın Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki bir yerde serbest bırakıldı. PKK' lıların, yoldan çevirdikleri bir kamyonun şoförüne sağlık teknisyeni Uz'u Diyarbakır'a götürmesini söyledikleri ve araca bindirdikleri belirtilydi. Diyarbakır'a gelen sağlık teknisyeni Uz, telefonla Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki ailesini arayarak serbest bırakıldığını ve sağlık durumunun iye olduğunu söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Şubesi elemanlarınca ifadesi alınan sağlık Teknisyeni Uz'un sağlık durumunun iyi olduğu ve halen Emniyette bulunduğu bildirildi.

Kaçırma olayından sonra neler oldu

PKK, 9 Temmuz 2011'de Diyarbakır- Bingöl Karayolu Ziyaret Tepe mevkiinde yol keserek kimlik kontrolü yaptı. Virajlı yolda araçları durduran PKK'lılar Lice İlçesi 2'nci İç Zırhlı Tugayı'nda görevli Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç ile Bingöl Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'u kaçırdı. Askerleri ve sağlık teknisyenini kurtarmak için operasyona çıkan askerler ile PKK'lılar arasında 14 Temmuz'da Silvan'ın Dolapdere köyü yakınlarında çıkan çatışmada 13 asker şehit olurken, 7 PKK'lının öldürüldüğü açıklandı. Silvan'daki 13 şehit olayından kısa bir süre sonra kaçırılan 2 asker ve sağlık teknisyeninin görüntüsü Roj TV'de yayınlanmıştı.


Cnn Türk