Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Fis Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lı teröristler, 2 asker ile 1 sağlık teknisyenini kaçırdı. 

Sağlık teknisyeni serbest bırakılırken, 17 aydır haber alınamayan askerlerden biri 35 yaşındaki uzman çavuş Zihni Koç. 

Koç'un, Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü'nde yaşayan ailesinden, yetkililere 'bizi onunla kavuşturun çağrısı geldi. 

Uzman çavuş Koç'un annesi 10 ay önce kalp krizinden hayatını kaybederken, 33 yaşındaki eşi Mihrican Koç ve 11 yaşındaki Alican ile 4 yaşındaki Hasan Hüseyin Koç, kayınpederinin evine yerleşti. 

Bir çocuğu daha olan baba Veysel Koç, "Eşim oğluma hasret kaldı. Buna dayanamadı kalp kirizinden öldü. Eşimin ardından oğlumun da acı haberini almak istemiyorum. Ben, eşi çocukları bütün ailemiz onun geleceği günü bekliyoruz. Yardım istiyorum, ne olur bizi kavuştursunlar. Oğlumu serbest bıraksınlar" diye konuştu. 

"YETKİLİLERE ÇAĞRI"
Veysel Koç, "Tam 17 ay oldu, artık dayanacak gücümüz de sabrımız da kalmadı. Aç, susuz, sıkıntı içindeyiz. Yollara bakmaktan tükendim. Sayın Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'ndan, BDP milletvekillerinden yardım bekliyorum. Allah rızası için bize de bir ilaç olsunlar, çocuğumuzu göndersinler. 

İki torunum 'Babamız ne zaman gelecek' diye bekliyorlar. Allah rızası için bizlere bir yardım eli uzansın. Yetkililerden bunu bekliyorum. 

Gazeteciyi Suriye'den getirenler bizim çocuklarımızı da getirsinler. Biz Türkler, Kürtlerin din kardeşiyiz. Bizim kimse ile davamız yok. Türk- Kürt kardeştir. Bizim gelinimiz de Kürt" şeklinde konuştu. 

"BABALARINI SORUYORLAR" 
Eşini beklemekten asla vazgeçmediğini söyleyen Mihrican Koç da, "Özellikle küçük oğlum Hasan Hüseyin her gün babasını soruyor. Ona ne diyeceğimizi bilemiyoruz. 'Baban gelecek işi bitmedi' diyoruz. İki oğluma da artık söyleyecek söz bulamıyorum. Eşimin bir an evvel bırakılmasını istiyoruz. Bize yardım etsinler ve eşimle kavuştursunlar" şeklinde konuştu.



ntvmsnbc ve Ajanslar