İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abuzer Kendigelen’in Domaniç’in özgeçmişi okumasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil Akkanat, Profesör Domaniç’in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne büyük emeklerinin geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Domaniç’in bilimsel yetkinliğinin yanı sıra insani özelliklerini de vurgulayan Akkanat, ”İstanbul Üniversitesi için büyük kayıp, Onun yokluğunu ileriki günlerde daha fazla hissedeceğiz” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökçen ise Domaniç’in ölümüyle İstanbul Üniversitesinin çok büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi. Gökçen, Domaniç’in İstanbul Üniversitesi için çok büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Tekinalp de yaptığı konuşmada insani özelliklerini vurguladığı Domaniç’i, derin bir üzüntüyle  uğurladıklarını söyledi.



Üzüntüsünü gizleyemediği için konuşmasını uzatamayacağını belirten İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Moroğlu ise “Hocamız, aramızdan ayrılmasına rağmen eserleriyle aramızda yaşayacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından din görevlisi, Prof. Dr. Hayri Domaniç için kısa bir dini tören yaptı. Domaniç, Teşvikiye Camisi’nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.



HAYRİ DOMANİÇ 1923 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğmuştur. Pınarbaşı İlkokulu’nu bitirdikten sonra, 1937 yılında Galatasaray Lisesi’ne girmiş ve 1944 – 45 devresinde mezun olmuştur. 1945 sonbaharında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan Hayri DOMANİÇ, 1949 yılında mezun olmuş ve bir yıl sonra aynı fakültenin İcra ve İflas Hukuku kürsüsüne asistan olmuştur. Doktorasını bu kürsüde tamamlayan Hayri Domaniç 1956 yılında aynı fakültede Kara Ticareti Hukuku kürsüsüne geçmiş, 1958 yılında doçent, 1967 yılında profesör olmuştur. 1988 yılında emekliye ayrılan Hayri Domaniç öteden beri meslek edindiği avukatlığı sürdürmektedir. Ticaret Hukuku alanında yazılmış 10.000 sahifeden fazla eserin sahibidir.
Latince, Fransızca, İngilizce, Almanca ve Çerkezce bilen DOMANİÇ, avukat Sevgi Bilsay Domaniç ile evli olup, iki çocuk babasıdır.