Çete liderinin, işsiz vatandaşları İstanbul Sultahahmet Meydanı'nda topladığı ve 'size iş bulduk' diyerek kişi başı 500 lira aldıkları ortaya çıktı.

Antalya, İstanbul ve Ankara'da kendisini 'Yargıtay hakimi' olarak tanıtan bir kişinin elebaşılığını yaptığı öne sürülen ve vatandaşlardan Yargıtay kararlarını onama veya bozma vaadiyle para aldığı iddia edilen suç örgütüne yönelik eşzamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan çete lideri olduğu iddia edilen 'başkan' ve 'tahliyeci' lakaplı D.K. ile birlikte 5 kişi tutuklanırken, bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çetenin maddi sıkıntı yaşadığı dönemlerde Sultanahmet Meydanı'nda çok sayıda müştekiyi 'Size iş bulduk' diyerek topladığı ve kayıt ücreti olarak kişi başı 500 lira aldığı öne sürüldü. Polis ekiplerinin, vatandaşların dolandırılma anını kameraya kaydettiği bildirildi. Çetenin elebaşısı D.K.'nın diğer üyelere bir hukukçunun nasıl konuşması gerektiğini anlatan dersler verdiği de ortaya çıktı. CİHAT ÜNAL ANTALYA (ZAMAN)