Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur vatandaşlara da zor anlar yaşattı. 

RÖGAR KAPAKLARI YERİNDEN ÇIKTI
Kartal'da  gök gürültülü sağanak yağmur sonrasında bazı araçlar yollarda kaldı, rögar kapakları yerinden çıktı, birçok mahallede evleri su bastı.

İSTİNAT DUVARLARI YIKILDI
Orhantepe Mahallesi'nde sel nedeniyle bazı evlerin istinat duvarları yıkıldı, çok sayıda araç sel sularının altında kaldı. Bir evin bodrum katını su bastı. Ev sahipleri su motoruyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Evi sel suları ile dolan bir kişi evine girdiğinde yürümekte güçlük çekti. Evini dolaşan bu kişi kafesteki kuşunu göremeyince yaşadığı üzüntü yüzüne yansıdı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI
Kartal, Cevizli mekiinde onlarca araç yolda kaldı. Su birikintileri nedeniyle E5, Cevizli mevkiinde Edirne ve Ankara istikametine trafiğe kapandı. Yaklaşık 1 saat kapalı kalan yoldaki araçların kaldırılması ve suyun boşaltılmasından sonra E-5 karayolunda her iki istikamette ulaşım sağlanmaya başlandı.

TAŞLI-SOPALI ÇÖZÜM
Trafiğin durduğu E-5 Karayolu'nun Kartal üst geçidini bile su bastı. İşlerine giderken yağmura tutulan vatandaşlar suya basmamak için yoğun çaba sarf etti. Kimi vatandaşlar demirlere tutunarak kimisi de parmaklarının ucunda karşıya geçti. Bazı vatandaşlar da üst geçide konulan taş ve sopalara basarak yürümeye çalıştı. Bir süre sonra gelen belediye ekipleri tıkanan giderleri açarak suyu tahliye etti.