“NEREYE GİDERSENİZ GİDİN”
Buraya geçici olarak yerleştirildiklerini, bayramdan sonra buradan da, yerine büyük bir otel yapılacağı için, çıkarılacaklarını ve “nereye giderseniz gidin” denildiğini ifade eden vatandaşlar; “biz nereye gideceğiz, biz vatan haini miyiz? Biz bu ülkeye çocuklarımızı asker gönderdik, silah doğrultmadık, dağa çıkmadık, ülkemizi hep sevdik bu bize reva mı? Verdikleri para ile ev alamıyoruz sokakta kaldık, bebeklerimiz var, hasta yaşlı insanlarımız var, elektriğimiz yok, gece hava karardı mı karanlıkta kalıyoruz, çocuklarımız okula gidemiyor, ders çalışamıyor, her yer yılan, yılanların içinde yaşıyoruz, her gün yılan geliyor barakalarımızın içine, korkudan uyuyamıyoruz, yatamıyoruz, yeni doğan bebeklerimiz var korkuyoruz, banyo yapacak yerimiz bile yok, her yer kokuyor, pislik içinde yaşıyoruz, sürekli hasta oluyor çocuklar” diyerek feryat etti.

“BİZ DE İNSANIZ”
“Suriyeli’lere bile daha iyi bakıyorlar, biz bu ülkenin öz evlatlarıyız, hele Ramazan’da böyle sefil bir hayatı bize reva görenler nasıl yemek yiyorlar, hiç vicdanı yok mu bu belediyenin? Tüpümüz yok, yiyeceğimiz yok, kimse “neye ihtiyacınız var” diye sormuyor, yemek yapmak için dışarıda ateş yakıyoruz ama pişirecek pek bir şeyimiz de yok, gidip fırınlardan daha ucuz diye bayat ekmekleri alıyoruz, iftarda karanlıkta kalıyoruz, sahura kalkamıyoruz, doğru düzgün yemek yiyemiyoruz, biz de insanız biz de Müslümanız. Evimizi yok pahasına elimizden aldılar yeni ev alamıyoruz, biz de insan gibi yaşamak istiyoruz.” diyerek uzun uzun Başkan KAZAN’a dertlerini anlattılar.

Yaşanan bu insanlık dramı karşısında “ne söyleyeceğimi bilemiyorum, şu an kendimden utandım” diyen Başkan KAZAN’a vatandaşlar “sen utanma bizi bu duruma düşürenler utansın” diyerek herkes bu halimizi görmeli ve bizi bu durumdan kurtarmalı feryadında bulundu. 



“HİÇ Mİ VİCDAN YOK”
Gördüğü manzara karşısında yetkililere seslenen Başkan KAZAN şöyle konuştu; “Sakarya’nın vicdanı bu ayıbı görmezden gelemez. Buradaki insanlar mültecilerden daha beter bir halde! Bu insanlar bizim yurttaşlarımız, vatanı için gerektiğinde canlarını veren insanlar! Ayıp değil mi, günah değil mi! Nasıl bu insanları bu hale getirdiler? Bu insanları evlerinden çıkaranlar ve bir hayvan gibi sokaklara terk edenler nasıl rahat uyuyabiliyor nasıl gülebiliyorlar? Ramazan ayındayız, burada elektrik yok, iftar yapacak yemek yok, pişirecek ocak yok, bayat kuru ekmek yiyorlar! Onlar da bunların hiç biri yok, peki ya onları bu hale koyan Başkan ve yöneticilerde hiç mi vicdan yok, hiç mi insanlık yok, Müslümanız diyorlar hiç mi Allah korkusu yok, hiç mi utanma yok!  Yazık değil mi, karanlıkta sahura kalkamıyoruz diyorlar, iftar yapamıyoruz diyorlar, banyomuz yok, tuvaletimiz yok, elektriğimiz yok, tüpümüz yok diyorlar, bayat yavan ekmek yiyoruz diyorlar, tuvalet yerine çukurlar kazmışlar, her taraf koku içinde, bebekler var, hasta yaşlı kadınlar var.…”



“ORADA DEVLETİ GÖREMEDİM”
“Maalesef orada utanç namına her şeyi gördüm ama devleti göremedim. Hiç mi düşünmüyor görmüyorlar bu utancı oruç tutan dini bütün başkanlarımız yöneticilerimiz! Hiç mi vicdan kalmamış!  Bu durum büyük bir utanç, büyük bir ayıp ve bu ayıbı temizlemek Sakaryalı yetkililerin boynuna vebaldir, vicdani bir sorumluluktur! Sakarya bu utanç ile yaşayamaz! Sakaryalıları bu utanç kampını bu ayıbı gidip görmeye davet ediyorum.” 

“SİZDEN ÇARE BEKLİYORLAR”
Milletvekillerine de çağrıda bulunan Başkan KAZAN sözlerine şöyle devam etti; “Sakarya’nın milletvekillerini de bu soruna çare bulmaya davet ediyorum. Lütfen gidiniz orayı bir görünüz, siz bu şehrin milletvekilisiniz, bu insanların da vekilisiniz, nereye gitsin bu insanlar, sokaklarda yaşayıp sefil bir şekilde ölsünler mi, o insanların da çocukları var, bebekleri var, yaşlı hasta insanlar var, tutun ellerinden, sizden çare bekliyorlar, elinizi vicdanınıza koyun akşam rahat döşeğinizde uzanırken aklınıza gelsin bu insanlar! İnsanlık görevinin, vicdanın partisi olmaz ele ele verin ve Sakarya’yı bu utançtan kurtarın. Ya bir yol bulun, ya bir yol açın, ya da yoldan çekilin” 

Ziyaret sırasında pek çok evde hasta yaşlıların, çocukların ve yeni doğan bebeklerin olduğunu gören Başkan KAZAN kendilerine yardımcı olmak adına elinden geleni yapacağını ve durumu takip edeceğini ifade ederek utanç kampından ayrıldı.(hukukihaber.net)