Spor malzemelerinin dağıtılmasının ardından cezaevi savcısı ve müdürü, mahkumlarla masa tenisi oynayıp, badminton maçında karşı karşıya geldi.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla 'Bedenim mahkum ama ruhum sporla özgür' projesini hayata geçirdi. Türkiye'de ilk olan proje kapsamında, haftanın 4 günü cezaevine girecek olan antrenörler, mahkumlara voleybol, masa tenisi ve badminton branşlarında eğitim verecek. Projenin ilk ayağında E Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda bulanan 75 tutuklu ve hükümlüye, cezaevi içindeki spor salonunda spor malzemeleri dağıtmak için tören düzenlendi. Törene; Cezaevi Savcısı Cengiz Kapusuz, Cezaevi Müdürü İsmail Dal ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile tutuklu ve hükümlüler katıldı. Mahkumlara içinde eşofman, ayakkabı, havlu ve çorap bulunan çantanın dağıtılmasının ardından konuşan Ali İhsan Kabakçı, çok anlamlı bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kabakçı, şunları kaydetti:

"Spor, toplumların, insanların, kurumların kaynaşmasında değişen toplum düzeninde gelişim ortaya koyan bir modeldir. Gerçekten bugün sağlık açısından olsun, rehabilitasyon olsun sporun ve sportif gelişmenin çok önemli bir argüman olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden de bizler, sporu yöneten bir kurum olarak başta aktif performans sporcuları olmak kaydıyla buralarda da kader mahkumu olarak bulunan kardeşlerimize Doğaka'nın da destekleri, cezaevi yönetiminin de katkılarıyla bu projeyi hazırladık. Bu proje kabul gördü ve Türkiye genelinde de böyle bir çalışmayı ilk olarak gerçekleştiriyoruz. Gerçekten beni heyecanlandıran bir çalışma olarak ortaya çıkmıştır. Bu tür çalışmaların tüm Türkiye'ye aksetmesini temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Cezaevi Savcısı Cengiz Kapusuz ile Cezaevi Müdürü İsmail Dal, tutuklu ve hükümlüler ile masa tenisi maçı yaptı. Masa tenisinin ardından savcı ve cezaevi müdürü, mahkumlar ile badminton maçında karşı karşıya geldi.