Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün düzenlenen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız (25) vasiyeti üzerineDiyarbakır'da toprağa verildi. Ayyıldız'ın ailesine, “Eğer şehit olursam beni doğduğum yere gömün.” diye vasiyette bulunduğu öğrenildi. Şehidin aslen Diyarbakırlı olan ancak Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi alınca yıkıldı. Eve bayrak asılırken annesi, babası ve üç kardeşi cenaze töreni için Diyarbakır'a geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla alınan şehit Nazmi Ayyıldız'ın cenazesi, sadece aile fertleri ve yakınlarının katıldığı sade bir törenle Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Van'da şehit edilen Özel Harekât polisi Önder Ertaş'ın kızı Evra'nın babasına son bakışı yürekleri dağladı. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın yakınları da Hatay'daki cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. 

ŞEHİT POLİSİ 4 YAŞINDAKİ OĞLU UĞURLADI

Van'da önceki gün teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi Önder Ertaş (41) ise İstanbul'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze ilk olarak Esenler Atışalanı'ndaki evine getirildi. Helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Yekta babasını, bayrağa sarılı tabutunu okşayarak uğurladı. Şehidin eşi Arzu Ertaş da gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı, Eyüpsultan Camii'nde kılındı. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Daha sonra şehidin tabutu meslektaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Şehit Ertaş Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.


‘KINALI KUZUM, ŞEHİDİM BENİM'

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit edilen polis memuru Buhari Ağçelik (28) için de memleketi Malatya'da tören düzenlendi. Şehidin annesi Aynur, kardeşi Nasuhi ve eşi Özlem Ağçelik yanındakilerin desteği ile ayakta durabildi. Anne Aynur Ağçelik, oğlunun cenazesi götürülürken, “Kınalı kuzum, şehidim.” diyerek feryat etti. Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Şehidin Bingöl'den gelen Özel Harekat polisi arkadaşları da cenazenin başında bekledi. Üç ay önce evlendiği öğrenilen Buhari Ağçelik, daha sonra Yazıhan ilçesinde toprağa verildi.

GENCECİK EVLATLARIMIZ GİDİYOR

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış da Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit astsubayın 5 aylık hamile eşi Tuğba Kıldış, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Acılı anne Hatice Kıldış “Başka canlar yanmasın.” diyerek ağıt yaktı. Abla Gül Kıldış'ın dilinden ise şu sözler döküldü: “Başkaları ölmesin, bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın. Kuş öldürür gibi öldürüyorlar çocuklarımızı. Biz başka anneler için ağlıyorduk. Bizim başımıza da geldi. Hiç tanımadıklarımıza ağlıyorduk. Şimdi kendi çocuklarımıza ağlıyoruz.”