Çağlayan'daki adliyeye gelen Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle, savcı Kiraz'ın 31 Mart'ta rehin alınarak şehit edildiği 6. kattaki makam odasına çıktı. Kapı girişindeki tabelanın, "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz" olarak değiştirildiği görülen makam odasının önünde toplanan avukatlar, ellerindeki karanfillerden bir kısmını tabelaya iliştirdi. Daha sonra odaya alınan avukatlar, Kiraz'ın çalışma masasına Türk bayrağı sererek, üzerine karanfiller bıraktı. Avukatlar, savcı Kiraz'ın fotoğrafının bulunduğu makam koltuğuna da kırmızı karanfiller koydu.

Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, dua ettikten sonra odadan ayrıldı.

Kiraz'ın vefatının 7. günü

Anma ziyaretinden sonra adliyede açıklama yapan Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, şehit savcı Kiraz'ın vefatının 7. günü sebebiyle, merhumun çalışma masasına karanfil bırakarak anmak, dua etmek ve bu hain saldırıyı telin etmek için toplandıklarını belirtti.

Türkiye'nin son zamanlarda bir kaos ortamına sokulmak istenmesinin işaretlerini üzülerek gördüklerini, özellikle son iki yıldır bu yönde çabaların yoğunlaştığını aktaran Sarı, "Ülkemizin de tıpkı komşu ülkeler gibi kanın gövdeyi götürdüğü bir coğrafya olması için tüm kanalların devreye sokulduğunu aklıselim herkes gibi biz de görmekteyiz. Su uyur düşman uyumaz misali, dört koldan ülkemizin huzur ve sükununa saldırıların son perdesi, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın menfur bir şekilde şehit edilmesidir" diye konuştu.

Bir hukukçunun görevi başında vurulmasının vicdanları kanattığını ve derin bir üzüntüye neden olduğunu anlatan Sarı, şöyle devam etti:

"Kaos plancılarının ekmeğine yağ sürecek şekilde merhum savcının fotoğraflarının manşetlerden verilmesi, acıyı derinleştiren ve vicdanları karartan diğer bir husus olmuştur. Basın mensupları arasından teröristleri, 'eylemci' diye nitelendirenlerle birlikte teröristlerin propagandasını yapan sözde yazar takımını da esefle kınamaktayız. Öte yandan, sözde daha önceki bir provokasyonel eylemde ölen eylemcinin katillerinin bulunmasını istedikleri için eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyenlerin, tam da failleri ortaya çıkarma noktasında önemli bir mesafe kateden savcıyı şehit etmelerinin ciddi bir açmaz olduğunu ve kafalardaki soru işaretlerini çoğalttığını vurgulamak isteriz."

Sarı, bu hazin olayın adliyelerdeki güvenlik açığını bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.