Suskun mesai arkadaşları, yüzüne bakılmayasıca bir iş , oturdukça içinizi karartan bir çalışma odası... Darlanmayın, hepsi sadece gününüzün belli bir kısmını alacak ve bitecek. Ama dayanamıyorsunuz değil mi? Bir an önce bitsin istiyorsunuz bu işkence. Peki o zaman işte size, sıkıcı mesaiyi hızlı tüketmenin 10 yolu;

1. Tuvalette oyun keyfi



Hem ziyaret hem ticaret misali... Doğal bir ihtiyaç sonuçta kimse bir şey diyemez. Oturun sakince açın en sevdiğiniz oyunları mümkün olduğunca zaman geçirin bu şekilde. Eğlencesi de cabası böyle mesai tüketmenin.

2. Önemli telefon seansı



Sevgiliniz, aileniz, avukatınız... Her an önemli bir telefon görüşmesi için birileri sizi arayabilir. Geri çevirilmeyecek çağrılar vardır hani. Böyle bir fırsat buldunuz mu kaçırmayın, hatta bu fırsatları özellikle ayarlayarak yaratın. Açın telefonu, havadan sudan girin dere tepe dümdüz gidin.

3. Bir çay kahve içmece



Herkesin bir nefes almaya ihtiyacı vardır sonuçta, elinizde çayınızla azar azar ama sık kullanın bu molaları. Yarım saatte bir on dakika yeseniz, saatte yirmi dakika yapar, üç saatlik mesainin bir saatini temiz temiz gömersiniz.

4. Bitmeyen öğle yemeğine yumulmaca


Öğle yemeği aralarında öyle çala kaşık girişmeyin önünüzdekilere, yavaş yavaş ağır ağır yiyin. Hem hızlı yemek yemenin metabolizmaya bin türlü zararı da var. Yemek molası bir saat mi? Siz onu sündürün bir buçuk saate, dönüşte de bir lavaboya uğrayıp yirmi dakika da orada yediniz mi, çıkışta da bir çay alıp on dakika kafanızı dinleyin... Oldu mu size iki saat?

5. Masa masa gezmece



Arada ofis arkadaşlarınızla kaynaşmaya çalışın. Daha doğrusu bu kisve altında gidin zaman öldürün onlarla. İşle ilgili bir şeyler sorun o anlatsın siz dinlemeyin, maksat zaman geçsin. Hem çalışkan ve hevesli gözükürsünüz hem de çaktırmadan mesaiyi tırtıklamış olursunuz.

6. Luzumsuz toplantı yapacak birini bulmaca



Toplantılar hem sizi işe hakim gösterir, hem de mesaiyi tüketmenin en güzel yollarından biridir. Tutarsınız birini çekersiniz kolundan toplantı odasına, konu önemli değil. Konuşun bilgi alışverişinde bulunun, dinleyin. Zaten muhabbet bir süre sonra "Dün akşam filanca diziyi izledin mi?" ye bağlanacaktır. O dakikadan sonra zaten film kopar, mesainin esamesi okunmaz.

7. Koftiden hastalanmaca



Hastalık her zaman maruz görülen bir kaytarma sebebidir. İnsan sağlığı herşeyden önemli sonuçta değil mi? Yapın numaranızı, gerçi o kadar iyi bir oyunculuğunuz varsa ofiste ne yapıyorsunuz, gidin bir ajansa kayıt olun!

8. Havadan nem kapıp motivasyon kaybetmek



Ofis ortamlarında her an kafay takabileceğiniz, konuşma ve hadiseler yaşanabilir. Bunlardan birini seçip "Bu böyle olmaz, benim moralim bozuldu." diyin geçin bir kenara. Zaten size "Kardeş sen bir sakinleş" diyecektir. Sakinleşirken güzel geçer zaman hele ki zaten sakinseniz!

9. Gereksiz raporlamaların içine dalmak



Baktınız kaçış yolu yok çalışma masanızdan, açın eski evrakları dosyaları. Yumulun bir luzumsuz raporlama işine. Olmadık şeylerin raporlarını çıkartın. Bu hem sizi "Çalışıyor bak bu" örtüsü altına gizleyecektir, hem de bakarsınız raporlarda ilginç bir şeyler gözünüze çarpar. Prim, ikramiye falan kazanırsınız patrondan.

10. Patronla onun telinden çalacak bir muhabbete girmek


Genelde çalışanlar patronun çok fazla gözü önünde olmayı sevmezler. Baskı ve denetlenme altında hissederler kendilerini çünkü. Ancak aslında en güzel mesai asma noktasıdır patronun yanı. Patronunuzu az buçuk çözmüş olmanız bu eylem planı için şarttır. Patronunuzun sevdiği şeyleri biliyor olmanız gerekir. Sevdiği şeyler üzerinden bir muhabbete girin patronunuza, onun zaten kendiliğinden çenesinin bağı çözülecektir. Konuşur konuşur susmaz. Sizi de darlar bir noktadan sonra, ama direnin, çünkü geçen her dakika mesaiye taktığınız sürenin birikmesi demektir.