İngiltere'de yapılan bir kamuoyu yoklaması çocukların çok büyük bir bölümünün, anne babalarının kendileri için evli kalmaları yerine boşanmalarını tercih ettiğine işaret ediyor. Guardian gazetesinin haberine göre, araştırma kapsamında, yaşları 14 ile 22 arasında değişen, anne-babaları ayrılmış 514 kişiye görüşleri soruldu.Bu kişilerden yüzde 82'si, anne-babaların sırf çocukları için evliliklerinde ısrar etmemesi gerektiğini, ebeveynlerinin mutsuz olması yerine ayrılmalarını tercih edeceklerini söyledi.

Bir avukatlık firması için yapılan araştırmaya göre, çocuklar boşanma sürecinde verilen kararlarda daha fazla söz hakkı sahibi olmak istediklerini söylediler. Araştırmaya katılanların yüzde 60'ından fazlası kararlarda kendilerinin rolü olmadığını belirtti.

Bu kişilerden yüzde 50'si, anne babalarının ayrılmasından sonra kimle ya da nerede yaşayacakları konusunda fikirlerinin sorulmadığını vurguladı.

Araştırma, çocukların boşanma sürecinde kafa karışıklığı yaşadığına da işaret ediyor. Araştırmaya katılanların yarısı anne-babalarının boşanması ya da ayrılması sırasında neler olup-bittiğin anlamadıklarını, yüzde 19'u da suçun kendilerinde olduğunu düşündüklerini söyledi.

Araştırmada yer alan kişilerin yüzde 31'i, anne-babalarının kendilerinin önünde kavga etmesini onaylamadıklarını söyledi.

Anket sonuçları ayrıca, boşonmadan sonra çocukların anneleri ve diğer akrabalarıyla ilişkilerinin büyük ölçüde aynı seviyede kaldığına, ancak babalarıyla ilişkilerinin kötüye gittiğine işaret ediyor.