BÜLENT ŞANLIKAN

İnternette evlilik dışı doğmuş ya da doğmak üzere olan çocuklarını yasa dışı yollarla başkalarına vermek isteyen annelerin platform kurduğu ortaya çıktı. ‘evlatlikarayanlar.com’ adlı sitede yer alan ilanlar ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirtiyor. ‘Evlatlık arayanlar’ ve ‘Evlatlık vermek isteyenler’ adlı iki bölümden oluşan sitenin yöneticisi, “Siz de kendinize evlat bulabilirsiniz. Sitemiz aracılığıyla evlat edinebilmek artık çok kolay’ ifadelerini kullanmış. Ancak skandal sitenin içeriğinin amacıyla bağdaşmadığı dikkat çekiyor.

ÖĞRENCİYİM, DOĞUMUMA BİR AY VAR

 Siteye üye olan anne adayları, evlilik dışı ilişki yaşadıklarını ve bu nedenle çocuklarını gönüllü bir aileye vermek istediklerini itiraf ediyor. E.H. adlı bir üniversite öğrencisinin ilanındaki ifadeler şöyle: Doğumuma bir ay kaldı. Bir hata sonucu hamile kaldım. Kürtaja cesaret edemedim. Tek başımayım, evlilik dışı çocuğum dünyaya gelecek. Bu bebeğin ortada kalmasını istemiyorum...

PARA İSTEMEM YETER Kİ GİTSİN

Esma adıyla siteye üye olan bir başka anne adayı ise şu notu düşmüş: Yakın zamanda doğacak kızımı evlatlık vermek istiyorum. Evlilik dışı bir ilişkiye girdim ve ailemin haberi yok. Resmi veya gayri resmi çocuğumu vermek istiyorum... Leyla adında bir başka kullanıcı da bebeğinden kurtulmak için, “20 güne kadar evlilik dışı bir kız bebeğim olacak. Kocamla 2.5 yıldır ayrıydım. Kimseler bilmeden, karşılık beklemeden verip kurtulmak istiyorum” diye yazmış.

İŞTE ŞOKE EDEN MESAJLAR

- Bir kız bebeğim olacak. Doğum çok yakın ama buradan nasıl iletişim sağlayacağım bilemiyorum. Ankara’da yaşıyorum. İçini sevgi ve saygı kaplamış gerçekten evlat sahibi olmak isteyen bir aileye bebeğimi vermek istiyorum.

- Acillll... Yaklaşık üç ay sonra dünyaya gelecek olan bebeğimi hastaneden güvenilir bir aileye vermek istiyorum maddi beklentim yok. Ulaşırsanız sevinirim...

- İmkânsızlıklar yüzünden yakında doğacak olan bebeğimizi öncelikle Allah korkusu olan sonra da çok ciddi düşünen bir aileye vermek istiyoruz. Daha 4 aylık, doktora bile gidemedik. Not: Resmi olarak da evliyiz.

- Merhaba, sekiz aylık hamileyim. Bir erkek çocuk bekliyorum ve evlatlık vermek istiyorum. İlgilenen aileler lütfen beni bu numaradan hemen arayın. Hiçbir karşılık beklemiyorum. 

- İkiz bebekler dünyaya geldi mi, gelecek mi? Ayrıca  bebeklerin cinsiyetleri ne? Ben Almanya’da yaşıyorum ve almak isterim.

- Biz evladına talibiz... Yurtdışında yaşıyoruz. Üç senelik de evliyiz. Maselef çocuğumuzun olmasına imkân yok. Bize en kısa zamanda ulaşırsan yardımcı oluruz.

SİTE YÖNETİCİSİ: MADDİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Site yöneticisi olduğu anlaşılan kişinin üyelere gönderdiği 2 Eylül tarihli ‘Evlat Almak istiyorsan şartlar’ başlıklı yazıda, amaç açıkça ortaya konuluyor. Siteyi evlat almak ya da vermek isteyen ailelerin ziyaret ettiğini belirten kişi maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguluyor. Ardından siteye üyelik bedelinin ödenmemesinden yakınıyor.