ntvmsnbc

İSTANBUL - Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisinin, sosyal ve kültürel hayatının daha güzel olacağını söyledi.        

Marmaray inşaatına Üsküdar istasyonundan girerek, karayla denizin buluştuğu tüp geçidini gezen Kara, Marmaray'da gelinen aşamaya işaret ederek, İstanbul'un her iki yakasını birleştiren tünelin, kentin ulaşımına önemli katkıları olacağını kaydetti.        

Saatte 70 bin kişiyi taşıyacak Marmaray'ın hizmete girmesiyle Üsküdar'ın önemli bir yere sahip olacağını anlatan Kara, Söğütlüçeşme'den başlayarak Yenikapı'ya kadar giden hattın bittiğini, deneme geçişinin Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla dekovil aracıyla yapılacağını söyledi.

ÜSKÜDAR'A ULAŞIM DAHA KOLAY OLACAK
Kara, Marmaray çalışmalarından en çok Üsküdarlıların etkilendiğini de ifade ederek, ''Marmaray tamamlandığında Üsküdar'a ulaşım daha kolay olacak. Üsküdar'da ticaret daha hareketli hale gelecek" dedi.        

Tüp geçidin deniz üstündeki güzergahına ''Hüdayi Yolu'' denildiğini anımsatan Kara, gezinin Hüdayi yolunun bulunduğu noktada yapıldığını da vurguladı.        

Tünellerde yaklaşık 930 metre yürüyüş gerçekleştiren Kara, deniz ile karanın buluştuğu tüp tüneli sonuna kadar gezdi.