13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından normal hayatlarına dönmeye çalışan Somalılar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Soma Hükümet Konağı önünde bir araya geldi. Törene Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Gençlik ve Spor İlçe Müdürvekili Dilek Kuruçay, Soma Başsavcıvekili Ömer Türken, İlçe Emniyet Müdürü Okan Arslan, ilçe protokolü katıldı. Tören sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, şöyle konuştu: "İnsanlarımız buraya kadar gelerek acımızı paylaşıyor. Milletimizin bu ilgisinden Soma halkı olarak çok memnunuz. Bu da gösteriyor ki milletimiz güçlü bir şekilde dayanışma ruhu içerisinde acıyı paylaşıyor. Katkı ve dayanışma sağlamak istiyorlar. İlçe olarak büyük bir acı yaşadık. Dileriz bir daha bu tür acılar yaşanmaz. Millet olarak bu acıdan ders çıkararak yolumuza devam ederiz."

 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atçı, son gözaltılarla ilgili adli sürecin devam ettiğini belirterek, soruşturmaların sürdüğünü ve sürecin devam ettiğini söyledi.
 
Atçı, maden ocağının yangın devam ettiği için kapılarının kapandığını, soruşturmanın seyrine göre durumunun belli olacağını ifade etti.