Sunay Mahallesi’nde üç katlı apartmanın en üst katındaki dairede oturan Behçet Taşçı (30) ile Elvan Taşçı’ya (26), 2 yaşındaki oğuları Eymen Ali ile birlikte akraba ziyaretine gittiler. Dün saat 23.30 sıralarında eve giren ve kimlikleri henüz belirlenemeyen hırsızlar, evde bulunan ziynet eşyalarını aldı. Diğer eşyaları ateşe veren hırsızlar, kimseye görünmeden kaçtı. Komşuları evden yükselen dumanları görünce itfaiyeyi ve ev sahibi Behçet Taşçı’yı arayarak haber verdi. İtfaiye gelerek yangını söndürdü.


TAKSİTLERİNİ ÖDEMEDİĞİ EŞYALAR DA YANMIŞ



Amcalarına misafirliğe gitttiklerini, komşularının arayarak evdeki yangını haber verdiklerini Belirten Behçet Taştı şunları anlattı:

"Eve geldiğimizde dış kapı kırılmış ve ev ateş almıştı. İtfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. İtfaiye geldiği zaman evde bir şey kalmamıştı zaten yatak odası kül olmuştu. Diğer odalar, her taraf yanmıştı. Eşimin değerli eşyaları olan altınlarla biraz parayı alıp gitmişler. Hiçbir şey kalmamış evde. Diğer dairelerde de kimse olmadığı için hırsızlar kolayca eve girmiş ve yangın çıkarıp gitmişler. Yeni evliydik. Daha taksitlerini ödeyemediğim eşyalarım vardı."

İkinci çocuğuna hamile olan Elvan Taşçı ise "İnsafsızlar altın ve parayı aldıkları yetmemiş gibi bir de eşyalarımızı yakarak gidiyorlar. Kış günü sokakta kaldık" dedi.