Olay, bugün saat 11.30 sıralarında Bayraklı'daki İzmir Adalet Sarayı C- 3 Blok zemin katta meydana geldi. İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aydın Özcan'ın yanında stajyer olarak çalışan Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Sertaç Şentürk, dördüncü katta beklerken elindeki evrak zemin katta bulunan tevzi bürolarının üstü eternitle kaplı bölümüne düştü. Şentürk, düşen evrağı almak için mermerle kaplı olduğunu zanettiği eternit kaplı bölüme elinde çantasıyla çıktı.

Sertaç Şentürk'ün ağırlığına dayanamayan eternit büyük bir gürültüyle kopup parçalandı. Yaklaşık 3 metre yükseklikten beton zemine düşen Şentürk, tevzi bürosunda çalışan adliye personeli Halil İbrahim Mertbay'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle hızı kesilen Sertaç Şentürk, beton zemine düştü.

Kısa süreli yaşanan paniğin ardından olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi ve adliye doktoru, Şentürk'e ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Ege Üniversitesi Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan stajyer avukat Sertaç Şentürk'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olayın şokunu atlatan ve üzerine düşen Şentürk'ü sedyeyle taşıyan Halil İbrahim Mertbay, “İşe bir ay önce başladım. Çalışırken birden büyük bir gürültü koptu. Yukarı baktığımda bir kişinin üzerime doğru düştüğünü gördüm. Kaçıp kurtulmak istedim. Düşen kişinin kolu bana çarptı. Düşmenin etkisiyle patlayan florosan lambası başıma isabet etti. Alnımda çizik var. Dikkatli olmasam daha kötü yaralanabilirdim. İkimizi de Allah korudu” dedi.












haberler.com